kékbe öltözött épületek

2020.04.06. 16:00

Minden tizenötödik családot érinti Magyarországon – Veszprém is csatlakozott az Autizmus Világnapjához

Miközben a jelenlegi világjárvány alatt az Együtt az Autistákért Alapítvány is arra buzdít mindenkit, hogy maradjon otthon, április 2-án, az Autizmus Világnapján indított kezdeményezésükkel minél több ember figyelmét szerették volna felhívni az autizmussal élőkre.

Horváth Virág

Veszprém is csatlakozott a kezdeményezéshez Fotó: Együtt az Autistákért Alapítvány

Ebben az évben újragondolták az Autisták Országos Szövetségének „Ragyogj kéken” kezdeményezését, és még több emblematikus épület megvilágítását szervezték le a világnapra országszerte, az autizmus kék színére.

Az elmúlt években a budapesti Szabadság-szobor, és egyes vidéki épületek kék kivilágítása tisztelgett az Autizmus Világnapja előtt. Idén, április 2-án kékbe borultak az ország egyéb nevezetességei is. Budapesten a Szabadság-szobor mellett, az Együtt az Autistákért Alapítvány kezdeményezésére a Művészetek Palotája, a Puskás Aréna, a Groupama Aréna, a Duna Aréna, a Telekom székház, a Clark Hotel és a Felix Kitchen & Bar is kékben pompázott. A kezdeményezéshez több vidéki nagyváros, köztük Győr, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém és Zalaegerszeg is csatlakozott.

Ezen felül bárki csatlakozhatott a saját otthonából is az Autizmus Világnapjához. Az Együtt az Autistákért Alapítvány #éniskékvagyok kezdeményezésében egyénileg is kékbe öltözhettek az ügyet támogató személyek.

Veszprém is csatlakozott a kezdeményezéshez Fotó: Együtt az Autistákért Alapítvány

Az Együtt az Autistákért Alapítvány nagykövete, Rúzsa Magdolna is csatlakozott a kampányhoz. – Magyarországon és a világban is még mindig nagyon keveset tudunk az autizmusról és arról, hogy ezzel a spektrum zavarral élő emberek élete milyen nehézségekbe ütközik nap, mint nap. Nem vagyunk egyformák, és fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy úgy fogadjuk el egymást, ahogy vagyunk. Ehhez viszont meg kell ismernünk egymást- tette hozzá Rúzsa Magdolna.

Az alapítvány célja az volt kampánnyal, hogy minél többen megértsék, elfogadják és lehetőségeikhez képest segítsék az autizmussal élőket. Magyarországon megközelítőleg 160.000 ember él autizmussal, és minden 15. család érintett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában