Mindenkihez eljuttatják a híreket Várpalotán

Mindennap délelőtt 10 órától egészen 20 óráig hangosbemondóval is tájékoztatják a várpalotai lakosságot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírekről. A hangszórókkal felszerelt autók minden városrészben megfordulnak – beleértve Inotát és a Készenléti-lakótelepet is.

Szabó Péter Dániel

Ács Krisztián és Varsányi József a hangosbemondóval felszerelt autók mellett

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Három hangszórókkal felszerelt autó járja az elmúlt hét eleje óta Várpalota utcáit, hogy ilyen módon is tájékoztassák az embereket, és naprakész információkat juttassanak el a lakossághoz a koronavírus-járvány lassítása érdekében.

A hangosbemondóval elsősorban azokat szeretné elérni az önkormányzat, akik nem használják az internetet, és így kevésbé jutnak hiteles információkhoz a kialakult helyzettel, illetve annak kezelésével kapcsolatban.

– Ebben a nehéz helyzetben az információközvetítés minden formáját szeretnénk használni. A helyi televízió és újság mellett az interneten is folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot, azonban a jelenlegi veszélyhelyzetben kiemelten fontos, hogy a kormány, valamint a várpalotai önkormányzat döntései, tájékoztatói eljussanak mindenkihez, ezért döntöttünk a hangosbemondókkal felszerelt autók használata mellett.

Leginkább a 70 év felettieket szeretnénk ilyen módon megszólítani, és az elmúlt időszak tapasztalatai egyértelműen azt mutatják: sikerrel járunk – nyilatkozta a Naplónak Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

Ács Krisztián és Varsányi József a hangosbemondóval felszerelt autók mellett
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A hangszórókkal felszerelt autók délelőtt 10 és este 20 óra között minden városrészben láthatóak, és ami még fontosabb, hallhatóak is. Az elhangzó szöveg változik, mindig a legaktuálisabb és legfontosabb információkat lehet hallani.

– Nemcsak a belvárosban körözünk, hanem Inota faluban, a Készenléti-lakótelepen és a Baglyasban is rendszeresen hallhatóak vagyunk. Lassan közlekedünk az autókkal, és több helyen meg is állunk, hogy mindenki jól hallja a tájékoztatót. Ezúton kérjük, hogy az autósok legyenek türelemmel, a közösség érdekében tesszük, amit teszünk – hangsúlyozta lapunk kérdésére Ács Krisztián, az egyik autó vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában