élet- és balesetveszélyes fákat vágtak ki

2020.04.16. 07:00

Nem kellett engedély a favágáshoz az egykori gyermekkórház területén

Több mint húsz fát vágatott ki az egykori gyermekkórház területéről az ingatlan tulajdonosa, az állami vagyonkezelő.

Marton Attila

Forrás: pixabay.com

A fakivágásra Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő, az MSZP–LMP–Párbeszéd frakcióvezetője is felhívta a figyelmet közösségi oldalán. Felidézte, az önkormányzat a Heim Pál Alapítvánnyal együttműködve vissza kívánta állítani az épület régi – gyermekkórházi – funkcióját. Az ingatlant erre a célra megigényelte a város az államtól, az azonban sem tulajdonba, sem használatba nem adta azt, így a tervek kútba estek.

Kérdésünkre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) azt írta, a fakivágás előzménye, hogy egy fa rádőlt az egyik épületre. Ezután az állami vagyonkezelő az ingatlan tulajdonosaként intézkedett az élet- és balesetveszélyes fák kivágásáról. A területen található több száz fából összesen 23 nyárfát vágattak ki. Megjegyezték, a terület megnevezése kivett raktár – nem közpark és nem védett terület –, ezért a veszélyes fák kivágásához nem kellett hatósági engedélyért folyamodniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában