Változtattak a várpalotai vásárcsarnok látogatási rendjén

A helyi piac-csarnokot reggel hét és kilenc óra között csak a 65. életévüket betöltött személyek látogathatják – olvasható a szerdán hatályba lépett polgármesteri rendeletben.

Szabó Péter Dániel

Szerdától lépett életbe a várpalotai piacra vonatkozó polgármesteri rendelet

Fotó: Szabó Péter Dániel

A kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló kormányrendelet alapján, a várpalotai képviselő-testület rendeletalkotási hatáskörét gyakorolva hozta meg döntését a település polgármestere, Campanari-Talabér Márta. A városvezető kérdésünkre megjegyezte, a piaccsarnok képviselői keresték meg az ügyben.

– Elmondták, hogy szeretnének változtatni a várpalotai piac nyitvatartásán, amire a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a polgármesternek rendeleti úton lehetősége is van. Az ő kérésüket elfogadva született meg a rendelet, amely szerint április 22-től a 65 év feletti személyek csak reggel hét és kilenc óra között látogathatják a várpalotai piaccsarnokot. Rajtuk kívül csak az ott foglalkoztatottak tartózkodhatnak a területen. A 65 évnél fiatalabbak hét óra előtt vagy kilenc óra után vásárolhatnak a piacon – mondta a polgármester.

Szerdától lépett életbe a várpalotai piacra vonatkozó polgármesteri rendelet
Fotó: Szabó Péter Dániel

Fontos, hogy az érintett korosztály képviselői csak maszkban, vagy annak hiányában a maszk rendeltetését, funkció­ját betöltő textilben, például orrot és arcot takaró sálban vagy kendőben léphetnek be a piac területére. Az előírások érvényesítése a piaccsarnok üzemeltetőjének a felelőssége – olvasható a rendeletben.

A várpalotai piaccsarnokra vonatkozó helyi rendelet nem érinti a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletet, amely szerint az élelmiszerüzleteket, a drogériákat és a gyógyszertárakat kilenc óra és dél között csak a 65 év felettiek használhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában