A zirci német önkormányzat is támogatja a járvány elleni védekezést

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat saját költségvetéséből támogatja a lakosság biztonságát érintő városi védekezést – tájékoztatta lapunkat Hédl József elnök.

Müller Anikó Hanga

Hédl József nagyon fontosnak tartja a védőmaszk viselését

Fotó: Müller Anikó Hanga

– A vírushelyzet felborította megszokott hétköznapjainkat, sok elképzelést keresztülhúzott, ez alól nem kivétel önkormányzatunk sem. Tervezett programjainkat egyelőre nem tudjuk megvalósítani, így megmaradnak az azokra szánt pénzösszegek. Tavalyi gazdálkodásunk eredményeként – azzal együtt, hogy feladatainkat teljesítettük – az évet egymillió forint megtakarítással zártuk. A vírus leküzdése, a megbetegedések megelőzése mindenkitől pozitív hozzáállást vár el, ezért mi is érintettnek érezzük magunkat. Egyöntetű képviselői döntéssel úgy határoztunk, félmillió forinttal támogatjuk a városi védekezést, a köztéri eszközök, padok, korlátok, orvosi rendelők, az óvoda, az idősek otthona, a városháza helyiségeinek és használati eszközeik fertőtlenítését, továbbá az önkormányzat és intézményei, valamint a lakosság egyéni védőeszközökkel való ellátását – mondta Hédl József.

Hangsúlyozta, a vírus okozta veszélyeztetést csak közös gondolkodással, megértéssel és cselekedettel, felelős magatartással lehet kezelni.

Hédl József nagyon fontosnak tartja a védőmaszk viselését Fotó: Müller Anikó Hanga

– Sajnos a járvány kapcsán nagyon sok bizonytalanság terjeng, ezek közül az egyik legfontosabb kérdés, hogy kinek és hol kell használnia a védőmaszkot. Véleményem szerint mindenkinek használnia kell. Senki nem tudja magáról, hogy fertőzött-e, mert a tünetek csak később jelentkeznek, a szűrővizsgálatok pedig nem mindennaposak. Maszk használatával a fertőzött nem adja tovább a vírust, aki pedig még nem fertőzött, azt a maszk valamilyen mértékben védi a vírustól. Ettől függetlenül ez ügyben a döntést mindenki saját maga hozza meg, hiszen a sorsa mindenkinek a saját kezében van – tette hozzá a német nemzetiségi önkormányzat elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában