Online kiállítás helyi értékekről

2020.05.13. 11:00

Elbírálta a zsűri a sümegi Gesztenyevirág fesztiválra érkezett fotókat

A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ és Emlékház első alkalommal rendezett élő, online fotókiállítás-megnyitót a közösségi oldalon, bemutatva az ÉrtékTár fotópályázat alkotásait, díjazottjait is.

Tóth B. Zsuzsa

Az emlékház online kiállítást rendezett a pályázatra érkezett fotókból. Az intézmény épülete hónapok óta csendes

Forrás: Archív

Az adásban Oszkai Réka, az emlékház szakmai vezetője elmondta, az idei Gesztenyevirág fesztivál keretében szerették volna megrendezni az Értéktár fotópályázatot. A pályázatra tizenhárom fotós 57 képe érkezett, a zsűriben Vincze Péter és Mészáros Norbert fotós, Böröndy Erzsébet, Sümegi Kata és Oszkai Réka bírálta a fotókat.

Azonban ezúttal egy virtuális kiállítóteremben helyezték el a képeket, amelyek közül hármat választottak, és valamennyit bemutatják a közösségi oldalon Kelemen Botond segítségével. A zsűri a pályázat első díját Budavári Gábornak ítélte oda, aki a plébániatemplom belsejét, a freskót fényképezte; a második helyezett Szász Ildikó Darnay Kálmán síremlékét örökítette meg; a harmadik helyezett pedig őszi hangulatú sümegi képével Furman Attila lett.

Az emlékház online kiállítást rendezett a pályázatra érkezett fotókból. Az intézmény épülete hónapok óta csendes Fotó: Archív

A nyertes fotókat később egy kiadványban is bemutatják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában