segítettek

2020.05.24. 15:00

Mégsem kerülnek utcára? Olvasóink összefogtak a szentgáli családért

Számlát nyitottak és összefogtak az emberek a szentgáli családért.

Kovács Erika

20200519 Szentgál. Schoffhauser József és családja. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

Schoffhauser József tizenegyedmagával két rokonánál él egy kis házban, mert a férfi stroke-ot kapott, szívvel műtötték, rokkant lett, így a család hitelét nem tudta fizetni. Házukat el kellett adni, másikra nincs elegendő pénzük, életüket kilátástalannak látja, végső elkeseredésében levélben kereste meg szerkesztőségünket nemrég. Az összefogásról a közösségi oldalról értesültünk, ahol jelezték, hogy ez a családról megjelent írásunk után kezdődött.

Weisz Elvira, Szentgál polgármestere megkeresésünkre elmondta, sokan olvasták a Veol és a Napló írását a nehéz helyzetben levő szentgáli családról, és ezután a Lőrince Lajos Általános Iskola igazgatója, az ottani pedagógusok, és a Herend Környéki Önkormányzatok Család-, és Gyermekjóléti Szolgálata egyik szentgáli dolgozója közös elhatározásával született meg a számla gondolata. Ezt egy bank helyi fiókjánál meg is nyitották a minap, és az ideérkező összeget a család csak házvételre tudja fordítani.

Együtt, tizenegyen. A szülők körömszakadtig küzdenek a gyerekekért, miattuk élnek
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Weisz Elvira hozzátette, az önkormányzat mindenben segíti őket, így ruhaneművel, a gyerekek pedig az óvodában és az iskolában ingyen étkezhetnek. Arra viszont nincs lehetősége a hivatalnak, hogy a ház megvételében is tudjon segíteni. A polgármester megjegyezte, az írás megjelenése óta nagyon sokan keresik az önkormányzatot, és arról érdeklődnek, miben, hogyan tudnának segíteni a családnak, amelyért a helybeliek, és az ország más részén élők is összefogtak.

A családról nemrég megírtuk, Schoffhauser József nem magáért, a gyerekekért küzd maradék erejével, mert attól tart, akár utcára is kerülhetnek. Most egy rokonunknak köszönhetik, hogy van fedél a fejük felett.

A családról már korábban írtunk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában