Szabadtéri szentmise és David Davis napjai – Vasárnapi híreink a koronavírussal kapcsolatban

Hetek óta a koronavírus-járvánnyal és a megelőzésére tett intézkedésekkel van tele a sajtó. Összeszedtük a témához kapcsolódó vasárnapi Veszprém megyei híreket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Nem nőtt a fertőzöttek száma

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint hétfő reggel továbbra is 60 fő az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Veszprém megyében.

Országosan 3284 főre nőtt beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg. Ezzel 421 főre emelkedett az elhunytak száma, 958-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Udvardy György érsek szabadtéri szentmisét mutatott be

Boldog Gizellára, a Veszprémi Főegyházmegye társvédőszentjére emlékeztek a veszprémi Szentháromság téren ereklyéjének jelenlétében vasárnap. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Porga Gyula polgármester: Szeressük felelősen ezt a gyönyörű várost!

Porga Gyula polgármester az elmaradt ünnepi rendezvények, fesztiválok kapcsán videóüzenetben fordult a veszprémiekhez. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Meditáció, forró csoki és Monopoly – így telnek David Davis napjai a karanténban (videó)

A Telekom Veszprém arra kérte játékosait és a vezetőedzőt, küldjenek egy-egy videót, hogy mivel töltik napjaikat. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Karanténnapló: A fák titkos élete

Májusi ég alatt. Minden, ami mozog, lélegzik hangot ad, illatot áraszt, az él. És amíg él, valamilyen formában lélek, szellem lakja Fotó: Hegyi Zoltán/Napló

Május eleje újhold ideje. Lenyűgöző látvány a Vénusz a sarlóval. A legények éjjel az erdőt járják a megfelelő fáért, és hajnalban felállítják a lányos házak előtt. A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában