"Aki fákat ültet, az a jövőben bízik"

2020.05.29. 17:30

Vilonya is csatlakozott az Unokáink fái programhoz

Ovádi Péter országgyűlési képviselő és a választókörzetében dolgozó polgármesterek összefogásából valósul meg az Unokáink fái program, amelynek keretében több mint száz darab fát szeretnének ebben az évben elültetni.

Horváth Virág

20200529 Vilonyán ültet fát az "Unokáink Fája Program" keretében Óvádi Péter országgyűlési képviselő Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő elmondta, a híres „a Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön” mondás értékei motiválták akkor, amikor a programot elindították.

Ovádi Péter és Fésüs Sándor a helyi lokálpatrióták segítségével hat darab fát ültettek Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Az Unokáink fái program arról szól, hogy minél több településen ültessünk fákat a helyi polgármesterek és civil szervezetek segítségével. Aki fákat ültet, az a jövőben bízik. Azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy felhívjuk a kistelepülések figyelmét is a klímavédelemre. A választókörzetemben olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik a közösségükért nemcsak a jelenben, hanem a jövőben is felelősséget szeretnének vállalni – emelte ki Ovádi Péter.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Vilonyán összesen hat fa kapott helyet a pénteki faültetésen, kettő platán a Platán-parkban, valamint négy másik a temető melletti fasorban. Fésüs Sándor, Vilonya polgármester elmondta, a választókörzet minden polgármestere nagy örömmel fogadta a faültetési lehetőséget.

– Úgy gondoljuk, hogy az ilyen jellegű megmozdulások, mint faültetés, virágosítás, azok minden településnek csak a hasznára válhatnak. A település elöregedését a telekértékesítésekkel meg tudjuk akadályozni, hiszen a rendelkezésre álló 32 darab telek 80-90 százalékára családalapítás előtt álló fiatal párok érkeztek, vagy gyermekes családok – mondta el Fésüs Sándor.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A polgármester hozzátette, a tavalyi évben rekordnak számító 8 gyermek született a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában