sok műtéten túl van már a kisfiú

2020.06.04. 18:35

Epret vittünk gyereknapra a zalagyömörői Kornélnak

Határtalan örömet szereztünk a zalagyömörői Kornélnak azzal, hogy elnyerve a Mediaworks gyereknapi pályázatát, megkapta a minap az éveivel megegyező mennyiségű, azaz a hét kiló epret, amit kért. Ezenkívül egy hátizsákot is vittünk neki ajándékba, amibe azonnal belepakolta kedvenc dolgait.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

- Kedvenc gyümölcsöm az eper, és most ehetek belőle, amennyit csak akarok! Hihetetlen, hogy nem kell beosztani egy napra néhány szemet – ezt mondta kitörő örömmel a kis Kornél, aki édesanyjával hintázott az udvaron, amikor megérkeztünk az ajándékokkal.

Szilvia, a gyermek édesanyja meghatódva látta, hogy a kisfia végre kedvére ehet kedvenc gyümölcséből. Úgy mondta, az egész családnak nagy boldogság az, hogy nyertek a Mediaworks gyermeknapi pályázatán, és teljesült a kérésük, megkapta Kornél a hét kiló finomságot.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Megtudtuk, a család anyagi helyzete miatt csak ritkán tudnak venni a drága gyümölcsből, legfeljebb húsz-harminc dekát, és azt osztják be a gyermeküknek. A hét kiló eperből Kornél most annyit ehet, amennyit csak kíván, a maradékból pedig lekvárt főz neki az édesanyja.

Kornélról tavaly novemberben megírtuk, a kisfiú hét évvel ezelőtt nyitott gerinccel született, sok műtéten túl van már, és még újabbak is várnak rá. A gyermek csak háromlábú, apró botokra támaszkodva tud járni. Azóta állapota némileg javult, mert ha nagy nehezen is, de képes arra, hogy magától felálljon, és külön-külön kicsit tudja mozgatni a lábait. A javulásban édesanyja szerint meghatározó szerepe van a sok tornának, a rehabilitációnak és a gyógylovaglásnak.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szilvia egy percre sem hagyja magára kisfiát, amióta megszületett, mellette van, bolti eladói állását fel kellett adnia. A családfő, aki lakatos, éjt nappallá téve dolgozik, hogy a család megéljen, mert gyermekük kezelése, illetve a rehabilitáció, a rengeteg utazás mindenüket felemésztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában