Megszépült a község „szíve”

2020.07.15. 07:00

A malomsokiak büszkék a rendezett környezetre, a falusi életformára

A képviselő-testülettel és a hivatal dolgozóival együtt igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy településünk folyamatosan fejlődjön, szépüljön – hangsúlyozta Fintáné Dóra Mária, Malomsok polgármestere a Naplónak nyilatkozva.

Polgár Bettina

A Fő téren álló régi buszmegálló is megújult

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A település vezetője kifejtette, a Magyar falu programnak köszönhetően jelenleg több sikeres pályázatuk a megvalósítás szakaszában van, de lehetőségeikhez mérten igyekeznek önerőből is fejlesztéseket megvalósítani. – A malomsokiak életminőségének javítása fontos számunkra, ennek érdekében a lakosság igényeinek megfelelő, rendezett településkép kialakításán dolgozunk – hangsúlyozta.

Fintáné Dóra Mária elmondta, hagyománnyá vált a falu szépítése érdekében a tavasszal kezdődő virágosítás, melynek köszönhetően nemcsak a közterületeken, hanem az ingatlanok előtt is muskátlik díszítik az utcákat. Idén közel 1200 muskátlit ültettek ki.

Fintáné Dóra Mária kiemelte, folyamatosan fejlődik, szépül a falu Fotó: Polgár Bettina/Napló

– A lakosaink közül az ügyesebbek kültéri dekorációkat készítenek a saját portájuk elé, az évszakokhoz igazodó szalma- és rongybábuk, valamint az egyéb ötletes dekorációk vidámabbá teszik a község arculatát. Az ápolt, gondozott környezet kialakítása okvetlenül szükséges településünk népességmegtartó erejének növeléséhez, másrészt fontos, hogy a faluba érkezőket is hangulatos, rendezett falukép fogadja – mutatott rá a polgármester. Hozzáfűzte, véleménye szerint minden településnek van „szíve és lelke”, egy központja. Náluk ez a Fő tér, melynek felújítását már régóta tervezték. Végül tavaly ősszel önerőből sikerült megvalósítani a lakosság nagy örömére.

– A feladat nem volt egyszerű, hiszen a Fő tér adottságai, azaz a beépítettség és a zöldterületek hiánya nem nyújtott kedvező feltételeket. A Fő téren álló régi buszmegállót a lakosság igényeit kielégítve kisebb átalakítással felújítottuk, és hozzáépítettünk egy faszerkezetes, térköves kerékpártárolót, mely iskolaidőszakban megtelik a diákok bringáival. A buszmegálló mellett parkosítottunk és térköveztünk egy kihasználatlan, kisebb zöldterületen, melyet régi vaskerítés határolt. Ez a terület most új funkciót kapott: a községbe látogató alkalmi árusok kirakodótereként szolgál. A kerítés a felújítás során falécezést kapott, illetve erdélyi minta alapján fedett padokat is kialakítottunk. Ezt nemcsak az autóbuszra várakozók használják, hanem jó célt szolgál egy kis megpihenésre, beszélgetésre is – magyarázta a település vezetője. Megjegyezte, a buszmegálló környékén kialakított, erdélyi motívumokkal díszített faszerkezet az egyik helyi lakos munkáját dicséri.

A Fő téren álló régi buszmegálló is megújult Fotó: Polgár Bettina/Napló

– A helytörténeti gyűjtemény és a polgárőrség épülete előtt szintén murvázással, virágosítással tettük látványosabbá a közterületet, valamint egy nagyon szép kupakgyűjtő szívecskét készített a férjem, ami nemcsak üde színfoltja a településnek, hanem egyben hasznos is – árulta el Fintáné Dóra Mária.

Hangsúlyozta, a munkák eredményeként sikerült egy szép, ápolt, gondozott Fő teret kialakítaniuk Malomsok központjában. – A lakossággal együtt büszkék és igényesek vagyunk a minket körülvevő rendezett környezetre, illetve a falusi életformára, amiben élünk – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában