fejlesztés

2020.07.11. 11:00

Elkészült a pápai aluljáró rámpája

Elkészült a vasúti aluljáró rámpája, mely nemcsak az utasok, hanem a babakocsival és kerékpárral közlekedők kényelmét is szolgálja.

Polgár Bettina

Az aluljáró a kényelmet nyújtó rámpával

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a beruházással a környék lakóinak régi vágya teljesült. Kiemelte, már több éve felmerült az igény, hogy a MÁV-val együttműködve megoldás szülessen arra, hogy a vasúton túli területekről a Béke térre, a városrész központjába könnyebben át lehessen jutni nagyobb poggyásszal, kerékpárral, illetve babakocsival.

Rámutatott, a rámpát megelőző emelőnek körülményes volt a használata, ezért olyan megoldást szerettek volna találni, amely mindenki számára könnyen hozzáférhető. Az aluljárót nemcsak a vonattal közlekedők, hanem többek között a Göncöl és a Búzavirág utca környékén lakók is nagy számban használják, mindazok az idős emberek, akik akár az orvosi rendelőbe, akár az élelmiszerboltba, vagy éppen a belváros irányába közlekednek, hiszen itt található a helyi járati buszá­llomás is, innen érik el a város többi részét.

Az aluljáró a kényelmet nyújtó rámpával

Bakó István, a Városgondnokság vezetője ismertette, hogy a beruházás 2,1 millió forintból készült el, ez magában foglalja az aluljáró mindkét oldalát összekötő rámpát. – A munka évekkel ezelőtt kezdődött, azonban elhúzódott az engedélyezési eljárás. A kivitelezés a szerződés aláírásától számítva két és fél hónap alatt történt – tette hozzá Bakó István.

Unger Tamás alpolgármester megjegyezte, fontosnak tartották, hogy támogassák a rámpa megépítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában