Táborozni jó!

2020.07.14. 16:00

Húsz fiatal gazdagodott élményekkel az ajkai táborban

A Lépésről lépésre Ajkai Tanoda idei nyári Erzsébet táborában 20, többnyire hátrányos helyzetű családból származó diák szerzett életre szóló élményeket.

Tóth B. Zsuzsa

A táborozók a Városi múzeumban népi kismesterségekkel ismerkedtek

Fotó: Györkös József/Napló

Az öt napos táborban 10 és 14 év közötti gyerekek pihentek, játszottak, sportoltak. Jutott alkalom az önismereti foglalkozásra, a közösség fejlesztésre játékokkal, kézműveskedéssel. Tartottak sportnapot, testnevelő tanár irányítása mellett versenyeztek, minden sporteszközt kipróbáltak a sportpályán. Tevékenykedtek az egészséges életmód jegyében, salátákat készítettek és jót strandoltak az ajkai fürdőben.

A Városi múzeumban a népi kismesterségekkel ismerkedtek, például kosarat fontak.

A táborozók a Városi múzeumban népi kismesterségekkel ismerkedtek
Fotó: Györkös József/Napló

Túráztak az úrkúti Csárda-hegyi karsztnál, bográcsoztak, és megtudták, mit tehetnek környezetük védelméért, előadáson és filmvetítésen vettek részt, hogy kiderüljön számukra, mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatosság. Az ajkai csónakázó tó élővilágával és környezetével ismerkedve a szigeten álló szobrokat is megnézték, a Fekete István regényhőseit mintázó alkotások láttán az íróra is emlékeztek, és vetélkedtek mindabból, amit tudnak a regényeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában