ő mindenki Laci bácsija

2020.07.11. 16:20

Kilencvenéves Apácatorna egykori polgármestere

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték Ládonyi Lászlót, Apácatorna egykori polgármesterét a jelenlegi önkormányzat képviselő tagjai.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Miniszterelnöki emléklappal és tortával köszöntették fel a jelenlegi képviselő-testület tagjai Laci bácsit.

Ládonyi László 1930. június 25-én született. Tanulmányait Tornán kezdte, majd Pápán a Bencés Rendi Gimnáziumban kiváló eredménnyel folytatta. A háború poklából leventeként vette ki a részét. Továbbra is képezte magát, tanult, dolgozott, családot alapított. Feleségével három gyermeket neveltek nagy szeretetben. Gyermekei négy unokával ajándékozták meg.

Évtizedekig Ajkán dolgozott az erőműben, ahol megbecsült tagja volt a kollektívának. Nyugdíjazása után sem tétlenkedett, a szülőfaluja sorsát szem előtt tartva annak polgármestere lett 1990-től tizenhat éven keresztül.

Kovács Béla polgármester és Ládonyi László Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kovács Béla, a település jelenlegi polgármestere úgy fogalmazott, hogy ő mindenki Laci bácsija, és most sem pihen. A falu lakossága hozzá fordul, ha a háztartásukban bármilyen villamossági probléma adódik.

A polgármester reményét fejezte ki azután, hogy még sokáig hallgathatják történeteit a múltról, és még sokáig segíti erejéhez mérten a jelenüket. Isten éltesse még köztünk Laci bácsit, erőben, egészségben – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában