Elismerték a munkát

2020.07.21. 07:00

Kitüntetéseket vettek át az egészségügyi dolgozók Várpalotán

Németh Sándorné fogászati szakasszisztens vehette át idén a várpalotai önkormányzat Semmelweis-díját a Thury-várban tartott Semmelweis-napi ünnepségen.

Szabó Péter Dániel

Németh Sándorné fogászati szakasszisztens (balra) vehette át idén Várpalotán a Semmelweis-díjat. Az kitüntetést Campanari-Talabér Márta polgármester adta át

Fotó: Szabó Péter Dániel

Különleges esztendő a 2020-as a koronavírus-járvány miatt. Ez meghatározta a Semmelweis-napi ünnepséget is, hiszen az elismeréseket is a járványidőszakban való helytállásért nyújtotta át az egészségügyben dolgozóknak Campanari-Talabér Márta.

Várpalota polgármestere ünnepi beszédében köszönetet mondott az alapellátásban és a szakellátásban áldozatos és példaértékű munkát végző, sokszor nehéz lelki és fizikai megterhelést tűrő szakembereknek. Kiemelte, a járvány teljes időtartama alatt az egészségügyi alapellátásban dolgozó háziorvosok és fogorvosok a járványügyi és szakmai szabályok betartásával, lelkiismeretesen, a páciensek megelégedésére látták el feladatukat.

Magas szintű együttműködésről tettek tanúbizonyságot, a kialakult helyzetet higgadtan, nagy körültekintéssel kezelték. Többen közülük hatvanöt év feletti koruk ellenére is odaadóan végezték munkájukat.

Az idén Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének határozata értelmében Semmelweis-díj kitüntetésben részesült Németh Sándorné fogászati szakasszisztens az egészségügyben végzett többéves önzetlen, áldozatos és kitartó munkájáért.

Az elmúlt időszakban az alapellátásban végzett kiemelkedő munka elismeréseként az ünnepségen oklevelet vehettek át Komáromi Erzsébet Anna háziorvos, Dancsó Mária Éva háziorvos, Tóthné Bakonyi Csilla háziorvos, Bagi Andrea háziorvos, Székely Anikó háziorvos, Babics Mária háziorvos, Szalai Marianna háziorvos, Lestyán János háziorvos, Fekete Csongor háziorvos, Opsitos István háziorvos és asszisztenseik, valamint Abkarovits József fogszakorvos és Bakos Klára fogászati szak- asszisztens.

Németh Sándorné fogászati szakasszisztens (balra) vehette át idén Várpalotán a Semmelweis-díjat. Az kitüntetést Campanari-Talabér Márta polgármester adta át Fotó: Szabó Péter Dániel

Elismerő oklevélben részesült további négy fogszakorvos, akik Székesfehérváron dolgozó orvosként a járvány idején önként vállalták a várpalotai sürgősségi fogászati ellátás feladatait, amelyet minden járványügyi szabály betartásával, lelkiismeretesen, a páciensek megelégedésére láttak el. Várpalota polgármesterének gratulációját fogadhatta Nagy Dezső fogszakorvos, Németh József Péter fogszakorvos, Uchlár Levente fogszakorvos, valamint Kriveczky Ákos fogszakorvos.

Az ünnepségen átadták a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos és Megyei Szervezetének díjait is, melyeket a város polgármestere, valamint Bajkóné Tóth Erzsébet, a Szent Donát Kórház ápolási igazgatója nyújtott át az érintetteknek. 2020-ban elismerő oklevelet vehetett át Schekkné Hajas Mariann, Tés község háziorvosi rendelőjének körzeti-közösségi és diplomás ápolója, valamint Kulifai Andrea epidemiológiai szakápoló, a Szent Donát Kórház higiénés osztályának osztályvezető ápolója.

A rendezvényen műsort adtak a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói, név szerint Somogyi Fruzsina és Enyedi Vivien, valamint Mátrai Balázs tanítványai, a Heider Zorka, Tamás Natali, Szedlák Réka és Kiss Milán alkotta gitár- kvartett, továbbá az Országos Musical és Operett Kurzus feltörekvő fiatal előadója, Sipos Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában