Elegük lett a száguldozókból és a szemetelőkből

2020.07.12. 11:30

Megfékeznék a gyorshajtókat Hárskúton

Figyelemfelhívó, forgalomlassító demonstrációt szerveztek a hétvégén a falu két pontján, mert a településen áthaladó autósok rendszeresen és jelentős mértékben túllépik a megengedett sebességhatárt. Emellett táblákat helyeztek ki az út menti szemetelés visszaszorítása érdekében is.

Molnár Sándor

20200710 Hárskút. Forgalomlasító demonstrációt tart a hárskúti polgármester Tábori Ferenc Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Idén már negyedik alkalommal tartottak figyelemfelhívó akciót Hárskúton, mert szeretnék elkerülni, hogy komolyabb baleset történjen a faluban, ahol a tavalyi forgalomszámlálási adatok alapján napi mintegy 1200 autó halad keresztül, és gyakran mérnek 100 km/órás sebességgel száguldozókat is.

Pénteken a reggeli órákban a település két végén négy autóval lassították a forgalmat. Emellett „Lassíts! 50 – Mi itt élünk” feliratú figyelemfelhívó táblákat is elhelyeztek.

Tábori Ferenc polgármester elmondta, hogy a gyorshajtók balesetveszélyt idéznek elő, rontják az itt élők életminőségét és biztonságérzetét. Kitért arra is, hogy sajnos a fegyelemfelhívó akcióknak csak pár napig van pozitív hatása, aztán minden visszatér a régi kerékvágásba. Véleménye szerint a közlekedési morál romlása és a gyorshajtás nem csak Hárskúton jelent gondot, hanem országos probléma ez.

Mint ahogy az utak menti szemetelés is gondot jelent, esetükben a Márkó és Hárskút, illetve a Lókút és Hárskút között útszakaszon, ahol sokan kidobják az autóból az energiaitalos, sörös-, illetve cigarettásdobozokat, papírzacskókat. Ezért a helyi Farkaspagony Ifjúsági és Sportegyesület finanszírozásával a település két végén „Ne szemetelj! – Mi itt élünk” feliratú táblákat tettek ki, hogy felhívják a problémára a Hárskúton áthaladó autósok figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában