Több közlekedésbiztonsági fejlesztést is elvégeztek

2020.07.30. 11:00

Ösvény helyett már járdán közlekedhetnek az Endrődi utcában

Járda épült az Endrődi utca 55. számú ház előtt, amelyen a parkolóba mehetnek a környékbeliek. Már nem a fűben kitaposott ösvényt kell használniuk. Erről a helyszínen beszélt a városrész önkormányzati képviselője, Halmay Gábor, és több más jeruzsálemhegyi fejlesztést is ismertetett.

Rimányi Zita

Halmay Gábor önkormányzati képviselő, Mülner Attila, több környékbeli társasház képviselője és Főczény Antalné lakó a járda átadásán

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A mintegy harmincméteres szakasz kialakítását a lakosok kérték. Halmay Gábor szavai szerint példaértékű közösségük összefogása, munkáját sok ötlettel segítik. Az ő célja pedig az, hogy minél komfortosabban élhessenek, és problémáik mielőbb megoldódjanak. Azt is megjegyezte, hogy az új járda egy hónap alatt elkészült, a városüzemeltetés útjavításra és kátyúzásra rendelkezésre álló keretéből csoportosították át rá pénzt. A murvás parkolóban, ahova vezet, javításokat végeztek, hogy használhatóbb legyen. Később szeretnék lebetonoztatni.

A Jeruzsálemhegyen több közlekedésbiztonsági fejlesztés is megvalósult. A Szél utcában a Harmat és a Kőbánya utca közötti részen negyven kilométeres forgalomlassítás lépett érvénybe. Ezt szintén a helyiek kérték. Az Ács utcában a megállni tilos korlátozásra táblákkal, felfestésekkel is felhívják a figyelmet. Igyekeznek megoldani a Szent Margit óvodánál és a tüdőgondozónál a parkolást. A Kiskőrösi utcában az állatkert felé vezető részen a leomlott kőfalat visszaépítették. A viadukt­nál a kőpilléreket újjáépítik, hogy a kerítést felújíthassák; itt már el is kezdődtek a munkák. A Harmat és a Dózsa utca kereszteződésénél lévő tér fejlesztése is folyamatban van.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő, Mülner Attila, több környékbeli társasház képviselője és Főczény Antalné lakó a járda átadásán
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Tervezik a Kiskőrösi utca csapadékvíz-elvezetésének megoldását és a bolt előtti tér rendezését. Ennek megvalósítása önkormányzati forráson múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában