népi játékok

2020.07.26. 11:42

Táborozók versengtek a nyirádi parasztolimpián

Az önkormányzat nyári napközis táborának tagjai egy napot idén is a Lépésről lépésre Nyirádi Tanodában töltöttek a parasztolimpián.

Tóth B. Zsuzsa

A nyirádi napközis táborban a paraszti élettel is megismerkedtek a gyerekek Fotó: tanoda

A tanoda vezetőit a sümegi Kisfaludy gimnázium diákjai segítették, hogy a 68, óvodástól nyolcadik osztályosig tartó korosztályt képviselő táborozók megismerhessék a különféle népi játékokat.

Délelőtt az akadályversenyhez hasonló egyes állomásokon kipróbálták a talicskában tolást, zsákban futást, a paraszti élettel kapcsolatos totót töltöttek ki, babot és lencsét válogattak, faládából tornyot építettek, a felázott szántóföldet imitáló mocsáron jártak. Paraszttálat készítettek zsíros kenyérrel és zöldségekkel, mindeközben jutalom krumplit gyűjtöttek, hogy a legügyesebbek a vetélkedő végén jutalmat kapjanak. Délután kézműves foglalkozások várták a gyerekeket. Közösen készítettek a tanoda falát díszítő képet magvakból, terményekből. Szívószálból virágot varázsoltak, cukorkából karkötőt és követ festettek, mindezt zeneszó mellett, hogy még emlékezetesebb legyen a tábor ezen napja is.

A nyirádi napközis táborban a paraszti élettel is megismerkedtek a gyerekek Fotó: tanoda

A táborozók tavaly langallót sütni és savanyúságot készíteni tanultak, korábban pedig a nyugdíjasokkal vetélkedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában