Magyar Falu Program

2020.08.13. 11:00

Ünnepséggel összekötve adták át a felújított iszkázi rendelőt

A Magyar Falu Program támogatásával újult meg a település orvosi rendelője, amelyet a napokban adtak át hivatalosan.

Tóth B. Zsuzsa

Az avatási ünnepségen a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület is műsort adott Fotó: önkormányzat

Az ünnepségen Cseh József polgármester arról beszélt, hogy nagy ünnep ez a nap a község életében, hiszen az 1990-ben épült, önkormányzati tulajdonú rendelőben eddig nagyobb felújítás nem történt. Most a mai követelményeknek megfelelő, kívül- belül felújított, akadálymentesített épületet avathatnak fel. Vizesblokkot, külső, fedett váróhelyiséget alakítottak ki az átalakított és nagyobb terű épületben, tetőt és nyílászárókat cseréltek, napelemeket helyeztek el az épületen.

A polgármester hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy egy kistelepülésen ekkora beruházás történhetett, és beszélt annak megtartó- erejéről, továbbá megköszönte mindazok segítségét, akik közreműködtek a felújításnál.

Az avatási ünnepségen a kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület is műsort adott Fotó: önkormányzat

Az ünnepségen Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is megosztotta gondolatait az együtt ünneplőkkel, majd Bálint Csaba, az Orfeum Vándorszínpad tagja, az iszkázi Életöröm Nyugdíjasklub és a Kiscsőszi Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület adott műsort. Az iszkázi római katolikus egyház képviseletében Kocsis Tamás plébános áldotta meg az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában