megoldódott két probléma

2020.09.03. 16:00

A gyalogosoknak és egy füredi családnak is segítettek

Holczer András alpolgármester és Gáspár Ákos képviselő közbenjárásra új, foszforeszkáló figyelemfelkeltő táblák jelzik az egyik kereszteződésben a veszélyes gyalogos átkelőhelyet Balatonfüreden, ahol az egyik óvodánál a parkolást érintő probléma is megoldódott.

Kovács Erika

Megállni tilos jelzést festettek fel egy füredi család kapuja elé, hogy bejuthassanak otthonukba

Forrás: önkormányzat

- Lakossági megkeresés után kérésemre és az önkormányzati dolgozók közreműködésével kihelyezték a közutas társaság illetékesei az új foszforeszkáló figyelemfelkeltő táblákat a Széchenyi és a Borsos Miklós utca kereszteződésénél található veszélyes gyalogátkelőhöz – mondta el megkeresésünkre Holczer András.

Új foszforeszkáló figyelemfelkeltő táblák segítik a biztonságos gyalogosátkelést a Széchenyi és a Borsos Miklós utca veszélyes kereszteződésénél Fotó: önkormányzat

Az alpolgármester hozzátette, reményei szerint a 71-es számú főút Balatonfüredet érintő kereszteződéseinek jövőbeli felülvizsgálatakor az említett veszélyes kereszteződések, illetve gyalogátkelők még nagyobb figyelmet kaphatnak.

- Egyetlen balatonfüredi családot érint, de nekik nagy segítség, hogy ezentúl bármikor be tudnak jutni otthonukba, illetve a garázsba a Hunyadi János utcában – tudtuk meg Gáspár Ákos balatonfüredi képviselőtől, aki segített a megoldásban. A probléma az volt, hogy az óvodához érkezők közül többen is a család bejárójánál álltak meg. Emiatt keresték meg a képviselőjüket, Gáspár Ákost, aki a város üzemeltetéséért felelős társasághoz fordult segítségért. A cég munkatársai napokon belül felfestették a megállni tilos jelzést a család kapuja elé, így a probléma megoldódott.

Megállni tilos jelzést festettek fel egy füredi család kapuja elé, hogy bejuthassanak otthonukba Fotó: önkormányzat

Az óvodához érkezők pedig továbbra is megállhatnak a Vasút utcánál levő ingyenes parkolóban, és ezzel nemcsak az említett családnak, hanem a Hunyadi utcai lakosoknak is segítenek otthonuk megközelítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában