helyi középiskolákat is bevonnak

2020.09.01. 07:00

Modern oktatási módszereket és technikákat mutatnak be szakemberek Várpalotán

A város jövő októberben nagyszabású nemzetközi konferenciának ad otthont, melynek fő témája a digitalizáció lesz.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

A rendezvény keretében modernebb szoftvereket, technikákat és pedagógiai módszereket mutatnak be neves nemzetközi szaktekintélyek a résztvevőknek. A jövő évre tervezett programról és az ezzel kapcsolatos szervezői együttműködésről Várpalota polgármesterével, illetve két helyi középiskola vezetőjével is egyeztetett múlt héten a Wols­berg­ből érkező küldöttség.

Az ecoMEDIA-europe 2005 óta foglalkozik a digitális képzéssel és az osztálytermi digitalizációval. A szervezet szerint az oktatás ezen formája iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, különösen a jelenlegi járványügyi helyzetben. A jövő októberre Várpalotára tervezett nemzetközi konferencia témája, ehhez illeszkedve, a digitalizáció lesz, melyet a szakemberek reményei szerint így még közelebb tudnak majd hozni a tanárokhoz és a diákokhoz. A programról Campanari-Talabér Márta polgármesterrel is egyeztetett az eco­MEDIA-europe két tagja, Norbert Aich­holzer és Herbert Eile, akik Várpalota osztrák testvérvárosából, Wolfsbergből érkeztek.

– A célunk az, hogy egy nemzetközi konferencia keretében a legmodernebb szoftvereket, technikákat és pedagógiai módszereket mutassuk be a résztvevőknek. A rendezvényt Európa-szerte meghirdetik, így nemcsak Ausztriából és Magyarországról, hanem Európa egész területéről választjuk majd ki a legjobb előadókat, akik különböző workshopokat is tartanak a konferenciával párhuzamosan – mondta el kérdésünkre Norbert Aichholzer, majd hozzátette, nagyon várja az együttműködést, hiszen a kihelyezett konferencián egész Európa koncentrál majd Várpalotára, ami véleménye szerint nagyon kedvező lesz a település számára is.

A konferencia szervezésébe várpalotai középiskolákat is bevonnak.

A Faller-középiskola a tervek szerint az iparban, illetve a szakképzés területén használt digitális módszerekkel, projektekkel csatlakozik programhoz, tájékoztatta lapunkat Hajdu István igazgató. Dobos Tamás, a Thuri György Gimnázium igazgatója azt emelte ki: intézményük számára azért is jó a konferencia várpalotai megrendezése, mert az ott elhangzó XXI. századi ismeretek és a konferencia kínálta lehetőségek a mindennapi oktatásba is beépülhetnek. A gimnázium dolgozói előtt egyébként nem teljesen ismeretlen az ecoMEDIA-europe kezdeményezése. Bakonyi Borbála intézményvezető-helyettes ugyanis már több ecoMEDIA által rendezett nemzetközi konferencián is részt vett, így számos innováció ennek köszönhetően került az intézmény pedagógiai programjába.

Norbert Aichholzer és Herbert Eile Wolfsbergből érkezett az egyeztetésre. Jobbra Campanari-Talabér Márta Fotó: Szabó Péter Dániel

A várpalotai Thury-várba kihelyezett nemzetközi konferencia a tervek szerint 2021 októberében egy héten át tart majd. A nyitórendezvényt követően délelőttönként neves szaktekintélyek előadásait hallgathatják majd az érdeklődők. Délutánonként pedig több helyszínen kisebb elő­adásokat és workshopokat is terveznek olyan témákban, mint a 3D-nyomtatás, a 3D-s szemüvegek használata vagy a gépek emberiesítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában