elismerés

2020.09.05. 11:00

Tehetségbarát díjat kapott Zirc

A városi önkormányzat az egyike azon településeknek, amelyeket Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal tüntettek ki az Országos Tehetséggálán Budapesten. A települést Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester képviselte a díjátadón.

Kelemen Gábor

Ottó Péter zirci polgármester a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal a városházán, az ünnepélyes fővárosi átadót követően

Forrás: Kelemen Gábor

Fotó: Picasa

A zirci önkormányzat a Nemzeti Tehetség Központ felhívására nyújtotta be a pályázatát, melynek célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerje a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző helyi önkormányzatokat. A Tehetségbarát Önkormányzat Díjat a Nemzeti Tehetség Program támogatásával azok az önkormányzatok kaphatják, amelyek alapfeladatukon túl aktív tevékenységükkel folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel.

Az ünnepélyes díjátadót a budapesti Akvárium Klubban, az Országos Tehetséggálán tartották, ahol beszédet mondott Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára.

Ottó Péter zirci polgármester a Tehetségbarát Önkormányzat Díjjal a városházán, az ünnepélyes fővárosi átadót követően
Fotó: Kelemen Gábor

A Tehetségbarát Önkormányzat Díjat az idei évben Budakeszi, Zalaegerszeg, Biatorbágy, Zirc, Kaposvár és Páty önkormányzata nyerte el. A díjjal másfél millió forintos anyagi támogatás is jár, melyet a zirci önkormányzat a kitűnő tanulmányi eredményt felmutató, helyben lakó, tehetséges középiskolás diákok ösztöndíjára kíván fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában