A gyerekekért élnek 65 éve

2020.09.23. 20:00

Vasdiplomás óvónőket köszöntöttek Badacsonytördemicen

Két vasdiplomás nyugalmazott óvónőt, Mester Istvánné Magdi nénit és Kovács Lászlóné Gizi nénit köszöntötték vasdiplomájuk átvétele alkalmából a faluházban.

Tóth B. Zsuzsa

Kovács Lászlóné, Fenyvesi Zoltán és Mester Istvánné az ünnepségen

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az intézmény vezetője, Szántai Attiláné üdvözölte az ünnepelteket és a megjelenteket, köztük az önkormányzat és a családok képviselőit, reményét fejezve ki, hogy legközelebb, öt év múlva már szélesebb körben ünnepelhetnek.

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy minden településen fontos azon személyek tisztelte, akik hosszú éveken át szolgálták a lakosságot. – Ilyenek például az óvónők, akik kisgyermekkortól felnőttkorig figyelnek a település lakóira. Akiket most ünneplünk, azok egykori óvodásai között már vannak dédszülők is. Így a vasdiplomás óvónők a hosszú évtizedeken keresztül itt élve látták a falu fejlődését. Nagy örömet jelent, hogy a település elismeri tevékenységüket – mondta a képviselő és kifejezte jókívánságait.

Kovács Lászlóné, Fenyvesi Zoltán és Mester Istvánné az ünnepségen Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A két vasdiplomás óvónő együtt végezte az óvónőképzőt Sopronban 65 évvel ezelőtt, majd pályájuk néhány évét szintén együtt töltötték a helyi óvodában. A mai napig aktívak, tevékenyen segítik a települést, részt vesznek például a Vöröskereszt munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában