Megérdemlik az állatok a szeretetet és a törődést

2020.10.18. 20:00

Az Állatok világnapján nyílt napot tartottak az ajkai menhelyen

Kutyákat sétáltattak, tápot, meleg takarót, játékokat vittek a gazdátlan négylábúaknak, mások büszkén hozták magukkal az ajkai Vahur állatmenhelyről való házi kedvencüket, mindez a menhely nyílt napján történt, az Állatok világnapja apropóján nemrég.

Kovács Erika

-Nagyon fontos rendezvényünk a mai, mert elkötelezettek vagyunk abban, hogy a gyerekek minél korábban megismerjék a felelős állattartást, érvelt a nyílt nap mellett Antal Laura, a Vahur állatmenhely vezetője, aki párjával, Lázár Györggyel, és a többiekkel együtt éjt-nappallá téve azon dolgozik, hogy kimentsék, befogadják a szörnyű helyzetben levő kutyákat, ha kell, szaporítóktól is, és gondozás, rendbetétel után gazdit keresnek nekik.

Úgy fogalmazott, szívügyük az állatvédelem, és nincs nagyobb öröm számukra annál, amikor a kimentett, gazdátlan, sovány, sokat szenvedett kutya később a szerető gazdijával együtt boldogan él.

Minden évben eljön a nyílt napra Bíró Gábor és párja, Szokoly Réka, és tízéves kiskutyájuk, Lencsike, a bichon havanese. Ezúttal már velük tartott Manó is, a keverék kiskutya, akit egy éve látott meg a fiatal pár a menhelyen. Aztán a kiskutyát egy hónapon át naponta látogatták, majd novemberben befogadták, azóta családtagnak számít ő is. Gábor és Réka úgy mondta, nagyon fontosnak tartják, hogy támogassák a menhelyeket, az állatokat, akik őszinték, és nagy-nagy szeretetet adnak az embernek.

–Nagyon sokat változott a kutyám tekintete néhány nap alatt, mert tudja, ő is tartozik valakihez, és most már mindig boldog, mutatott büszkén az egy hete befogadott Urszulára Horváth Richárd. A fiatalember azt mondta, azért fogadta örökbe, mert egy ilyen kis állat nem tehet a sorsáról, és megérdemli, hogy jobb élete legyen.

Sali-Szladovics Erzsébet kisgyermekeivel, Védával és Regővel plüssfigurákat hozott a kutyáknak, hogy ezzel is jókedvre derítsék őket. Az anya azt mondta, családjukban természetes az állatok szeretete. Györkös Andrea sétáltatni jött az árva, gazdát kereső kutyákat. A fiatal nő örömmel látta, mekkora boldogságot okozott ezzel a négylábúaknak. A nyílt nap nagy látványossága volt a Buksi suli, amely bemutatta, foglalkozással, sok szeretettel a kutyák mi mindent képesek megtanulni, az ember igazi társai lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában