a biztonság a legfontosabb közösségi érték

2020.10.09. 17:30

Felavatták Peremarton-gyártelep új rendőrségi épületét

Pénteken ünnepélyes keretek között adták át a településen a felújított rendőrségi épületet Kontrát Károly miniszterhelyettes, Pergő Margit polgármester és Fellegi Norbert rendőrfőkapitány jelenlétében. Az épületben egy kilencfős körzeti megbízotti szolgálat kap helyet.

Horváth Virág

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Pergő Margit, Berhida polgármestere köszöntőjében elmondta, a '80-as évek közepén készült el a posta, valamint az akkori rendőrségi épület, amelyet most, 2020-ban felújítva adta át a rendőrségnek. – Az épület eddig kis üzletként funkcionált. Két évvel ezelőtt az üzletet működtető vállalkozó visszaadta az önkormányzatnak az épületet, mi pedig úgy döntöttünk, hogy az épületnek ideje visszakapnia az eredeti funkcióját. Természetesen mindenki támogatta ezt az elképzelést, a forrásokkal kapcsolatban pedig rögtön Kontrát Károly képviselőhöz fordultam – mesélte el a település polgármestere.

Fellegi Norbert rendőrfőkapitány a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nevében kifejezte örömét a felújított épülettel kapcsolatban, hiszen rövid időn belül ez már a második körzeti megbízotti iroda, amelyet átadnak a megyében. – A rendőrség számtalan szolgálati ágból, szolgálatból és szakszolgálatból tevődik össze, ezek közül az egyik legfontosabb és legmeghatározóbb a rendészeti szolgálati ág, ezen belül pedig a körzeti megbízotti szolgálat intézménye. Ők állnak a legközelebb a lakossághoz, nap mint nap mellettük állnak, és jól szerepelnek – tette hozzá Fellegi Norbert.

Kontrát Károly, Pergő Margit és Fellegi Norbert ünnepélyesen átvágták a szalagot Fotó: Nagy Lajos/Napló

Kontrát Károly miniszterhelyettes kiemelte, a biztonság a legfontosabb közösségi érték, amely meghatározza a mindennapjainkat. – Nagyon örülök, hogy itt, Peremartonban ezzel a felújítással sikerült előrelépést elérnünk a biztonság tekintetében. Nagyon fontos, hogy a rendőrség ilyen szinten is jelen legyen a település életében, és segítséget nyújtsanak a biztonságot kérő, törvénytisztelő állampolgároknak.

Az épület felújítása összesen 48 millió forintba került, amelynek jelentős részét, 42 millió forintot a magyar kormány, a fennmaradó részt pedig a Berhidai Önkormányzat finanszírozta. A felújítási munkálatokat egy helyi vállalkozó valósította meg. Az épület alsó, felső és külső szigetelése történt meg, új nyílászárókkal és korszerű fűtéssel szerelték fel az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában