Hőkapukat és hőkamerákat telepítettek több veszprémi iskolába

A Veszprémi Tankerületi Központhoz tartozó legnagyobb tanulói létszámú intézményekbe telepítettünk hőkapukat és hőkamerákat – közölte érdeklődésünkre Szauer István tankerületi igazgató.

Marton Attila, Juhász-Léhi István

Fotó: Juhász-Léhi István

A Simonyi és a Rózsa úti iskolába konzolra telepített terminálokat helyeztek ki, míg a Lovassy-gimnáziumba automata testhőmérséklet-mérő készülék került. Oszlopos lázmérő kamerákat telepítettek a Báthory István, a Hriszto Botev, a Deák Ferenc általános iskolákba, illetve a Vetési-gimnáziumba.

Az igazgató hozzátette, a tanév kezdetekor ellátta intézményeit lázmérővel a Veszprémi Tankerületi Központ, így az iskolák többsége szeptember elsejétől végez lázméréseket, míg októbertől csak a testhőmérséklet ellenőrzése után léphetnek az iskolákba a tanulók és a dolgozók. A tankerületi központ fenntartásában működő intézményeknek 144 lázmérőt biztosított a kormány.

A miniszteri rendelet szerint október elsejétől kötelező a lázmérés, ami a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában is megkezdődött még a tanév elején. Először hagyományosabb, érintésmentes eszközök segítségével, majd még ennek a hónapnak az elején oszlopos lázmérő kamerák érkeztek az intézménybe – tudtuk Horváth Szilárdtól, az iskola igazgatójától, aki elmondta azt is: nagy segítség számukra a modern eszköz, hiszen ennek a jóvoltából a gyerekek az iskolába megállás nélkül tudnak folyamatosan, torlódás nélkül bemenni.

Horváth Szilárd, a Deák-iskola igazgatója szerint nagy segítség számukra a modern gép Fotó: Juhász-Léhi István

– Ez a Deák-iskola esetében a tanári karral együtt közel 800 embert jelent, akik így zökkenőmentesen, csak néhány pillanatnyi kézfertőtlenítésre lassítva foglalják el a tantermeket. A gyerekek fegyelmezettek, maszkban érkeznek, az intézkedéséket betartják. A kapu biztonságosan, több tanuló hőmérsékletét is tudja mérni, így nincs torlódás a bejáratnál – mondta Horváth Szilárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában