A régi kerékpárutat elbontották

2020.11.19. 11:00

Gyalogos- és biciklisaluljáró épült a 8-as főút alatt

A közelmúltban elkészült a kerékpáros­alagút a 8-as főút alatt, így újra megvan az összeköttetés a belváros és Szabadságpuszta között.

Marton Attila

Az Almádi úti csomópont lezárása után Veszprém és Balatonalmádi között az októberben átadott aluljárón keresztül közlekedhetnek a biciklisek és a futók

Fotó: Mátételki András

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a Füredi-domb felől a déli intézményközpont felé – az almádi és a füredi csomópontok között – a 8-as főút alatt átvezető kerékpárutat júniusban zárták le. A korábbi bicikliutat a déli elkerülő felújításán és bővítésén dolgozó kivitelező elbontotta, és annak helyén új kerékpáros-aluljárót alakított ki a 8-as út alatt, közölte érdeklődésünkre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF). Az építmény átadása óta a kerékpárosok újra használhatják a szakaszt. Az aluljárót ideiglenesen jövő nyártól lezárják, amíg a fölötte lévő új völgyhíd megépül, írta kérdésünkre a NIF Zrt.

Az Almádi úti csomópont lezárása után Veszprém és Balatonalmádi között az októberben átadott aluljárón keresztül közlekedhetnek a biciklisek és a futók Fotó: Mátételki András

A kerékpárosok az Almádi úti csomópont lezárása óta Veszprémből a Mester utcából induló kerékpárúton juthatnak el a diszkontáruház logisztikai központjáig, ahonnan rácsatlakozhatnak a Szentkirályszabadja irányába tartó kerékpárútra. A bicikliseknek várhatóan az Almádi úti csomópont elkészültéig kell ezen a kerülő úton – a déli intézményközponton át – közlekedniük Veszprém és Balatonalmádi között. Kérdésünkre a beruházó azt írta, a két város közötti kerékpárút a tervek szerint Veszprémnél az új külön szintű, Almádi úti csomóponton át vezet majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában