Összefogás

2020.11.16. 11:00

Napközis táborral segítették a szülőket Várpalotán

Egy önkormányzati üzemeltetésű intézmény és egy civil szervezet fogott össze, hogy tehermentesítse a szabadságukból kifogyott szülőket az őszi szünet idejére. A Búzavirág Gyermekekért Egyesület és a Térségi Népjóléti Gondozási Központ közös szervezésében indított napközis tábor hasznos elfoglaltságot nyújtott a várpalotai gyermekeknek.

Szabó Péter Dániel

Szofi, a terápiás kutya nagy sikert aratott a táborozó gyermekek körében

Fotó: Szabó Péter Dániel

A gondolat természetesen nem példa nélkül való, hogy iskolai szünetben intézményes keretek között biztosítanak gyermekfelügyeletet Várpalotán. Az újszerűséget a megvalósító szervezetek jelentették a táborban, hiszen azt a Búzavirág Gyermekekért Egyesület és a Térségi Népjóléti Gondozási Központ önkéntesei szervezték és bonyolították le.

A kezdeményezés alapjául az a tény szolgált, hogy a koronavírus elleni védekezés első fázisában a szülők szinte teljesen kifogytak a szabadságukból. Ez a sürgető szükség kényszerítette a szervezőket arra, hogy támogatási keret hiányában is megvalósítsák a tervet, mondta el kérdésünkre Förköli Kata.

A Térségi Népjóléti Gondozási Központ szakmai vezetőjétől megtudtuk, a tábor első három napján a Búzavirág Gyermekekért Egyesület gondoskodott felügyeletről és programról a résztvevő tizenöt gyermek számára, két napot pedig az intézmény óvodai, iskolai szociális segítői biztosítottak.

A tábor negyedik napján a gyerekek zsibongó várakozását „két hölgy” érkezése oldotta fel. A nap első részének programját képező bemutatóra érkezett Kutas Nikolett, a Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítványtól, kísérőjével, a frissen vizsgázott, alig hároméves Szofival, egy golden retriever-labrador keverék terápiás kutyával. Az ismerkedést célzó szimatolás után kezdetét vette a játék, melyet a gyerekek és Szofi is szemmel láthatóan élvezett.

Szofi, a terápiás kutya nagy sikert aratott a táborozó gyermekek körében Fotó: Szabó Péter Dániel

A helyszínen megtudtuk, a mostani, első alkalommal megszervezett táborban 15 gyermek felügyeletét tudták közösen, finanszírozás nélkül, önkéntes munkával, felajánlásokból felvállalni, de a jövőben nagyobb létszámú csoportok fogadását, valamint további közös programok megvalósítását is tervezi az intézmény és az egyesület vezetése.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában