Tavaszra elkészül

2020.11.26. 07:00

Összekapcsolódik Veszprémben a Pápai út és a Kistó utca

Az ütemterv szerint halad a Pápai út felújítása, a munkálatok jövő március végére fejeződhetnek be.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Pápai út a Völgyhíd tértől a Házgyári úti körforgalomig újul meg. A munkálatok nyáron indultak el, a mintegy két kilométer hosszú útszakaszt több ütemben újították fel. Az elsők között készült el a Völgyhíd tértől a Táncsics utcáig tartó 300 méter, valamint a Pápai út Henger utca és Csatár-hegyi körforgalom között húzódó mintegy 400 méteres szakasza.

 

A legnagyobb beavatkozás a Táncsics Mihály utca és Henger utca közötti csaknem 1,5 kilométert érinti: itt nem csak a burkolat újul meg, hanem a Pápai út–kelet–nyugati tengely kereszteződésnél körforgalom épül, továbbá a szakaszon buszöblök épültek, és koppenhágai típusú kerékpár­út készül az út két oldalán. Az új körforgalom tavaszi befejezésével közvetlen összeköttetés lesz a Pápai út és a Kistó utca között.

Józan György, a Városfejlesztési Iroda csoportvezetője, az irodavezető általános helyettese elmondta, teljesen elkészült a Völgyhíd tértől a kelet–nyugati tengely–Pápai út csomópontjában épülő körforgalomig húzódó szakasz a járdákkal. Hozzátette, a kelet–nyugati tengely–Pápai út csomópontjában télen még a meglévő Pápai út nyomvonalán halad a forgalom, a körforgalom építése az időjárás függvényében folyamatosan halad, idén várhatóan a kötőréteg – a háromrétegű aszfaltburkolat középső rétege – szintig elkészül, valamint megépülnek a körforgalom körüli járdák, és a tereprendezés is elkészül.

Az új körforgalom és a Henger utca közötti szakaszon aszfaltoztak a minap Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Kedden és szerdán az épülő körforgalom és a Henger utca közötti szakaszon végeztünk aszfaltozási munkákat – mondta el kérdésünkre Liszi Zoltán, a kivitelező Strabag építésvezetője. Hozzátette, a viadukttól az új körforgalomig tartó szakaszon tereprendezési és kertészeti munkákat folytatnak ezekben a napokban. Megjegyezte, a kelet–nyugati tengely–Pápai út kereszteződésig elkészültek a járdák, kerékpárutak, amelyeknek a betonozása a Henger utca irányába ezekben a napokban is folyik. Itt decemberben még aszfaltoznak, míg a befejező térkövezési munkákat jövőre végzik el.

A Pápai út mintegy két kilométer hosszú szakaszának felújítása 2021. március végére fejeződhet be. A projektet az európai uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert közel 1,2 milliárd forintból finanszírozza az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában