Kecskéje szenvedett

2020.11.26. 11:00

Pénzbüntetésre ítélték az idős állatkínzó férfit Tésen

Nem hallgatott az állatorvosra egy idős férfi, és hagyta szenvedni kecskéjét, amely kínok között elpusztult.

Mátételki András

Forrás: pixabay.com

A 73 éves vádlott húsz éve őstermelő Tésen, ahol állattartótelepe van. A nyugdíjas gazda húsmarhatartással foglalkozik, de az állományhoz több mint tíz kecske is tartozik.

Tavaly októberben az egyik kecske ellése után az állatnál tőgygyulladás alakult ki, amit az őstermelő nem vett észre és nem gondoskodott időben a kezeléséről. Amikor legközelebb kiment a legelőre, a kecske a földön feküdt, már nem tudott felállni. Minderről tájékoztatta az állatorvost, aki azt javasolta, vágja le az állatot, ne szenvedjen tovább. A férfi nem így tett, hanem az egyik helybeli gazdához vitte, akinek nem kellett a beteg állat. Végül elszállította az egyik Hunyadi utcai házhoz, ahol – a tulajdonosok tudta nélkül – a kecskét lerakta az udvar végében. A házigazda aznap késő délután vette észre a hívatlan négylábút, amely akkor már haldoklott. Értesítette a rendőrséget, majd megjött az állatorvos is, de vizsgálat közben elhullott az anyaállat.

A bíróság megállapította, az állat különös szenvedést élhetett át. A Veszprémi Járásbíróság a vádlottat állatkínzás bűntette miatt jogerősen 250 ezer forint pénzbírsággal sújtotta, s kötelezték a bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában