Pozitív tesztek után több veszprémi iskolában is digitális oktatásra álltak át

Több általános iskolai osztályban is digitális tanrend lépett életbe a napokban a megyeszékhelyen.

Marton Attila

Forrás: pixabay

A Rózsa Úti Általános Iskolában ezen a héten valamennyi felső tagozatos osztályban, és az egyik negyedikes osztályban tanulnak otthonról a diákok. A múlt heti gyorstesztelésen több pedagógus tesztje lett pozitív, ezért kérvényeztük a digitális munkarendre való áttérés lehetőségét, mondta el Sándor László intézményvezető. Hozzátette, a digitális oktatásra az Operatív törzs adott engedélyt. Az oktatás december hetedikétől a tervek szerint jelenléti módon folytatódik az érintett osztályokban.

A Hriszto Botev iskola 27 osztályából 11-ben jelenleg digitális tanrend szerint tanulnak a diákok, mondta kérdésünkre Molnárné Staub Ildikó intézményvezető. Hozzátette, a múlt heti koronavírus-szűrésen hat pedagógus eredménye lett pozitív. A digitális oktatás a tizenkét alsós osztály közül egyet érint, a diákok karanténban tartózkodnak, és december 3-ától tanulhatnak ismét az iskolában. A felső tagozaton a 15 osztályból tízben rendeltek el digitális oktatást november 25-től, a tanulók december 7-én térhetnek vissza az iskolába.

A Deák és a Báthory iskolák honlapjukon közölték, valamennyi pedagógus és iskolai dolgozó mintavételének eredménye negatív lett, így a tanítás a megszokott módon történik az intézményekben. Kis Attila, a Dózsa György Általános Iskola intézményvezető-helyettese kérdésünkre elmondta, jelenleg minden osztályban hagyományos, jelenléti oktatás folyik. Az őszi szünetet követő héten, november 3-8. között folyt digitális munkarendben az oktatás a 4-8. évfolyamokon valamennyi osztályban több pedagógus betegsége miatt. Az azóta eltelt hetekben egy-egy osztályban kellett elrendelni digitális oktatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában