Almádi civilek gyűjtöttek adományt a veszprémi kórház Covid-osztályán dolgozóknak

Egy Balatonalmádiban élő, névtelenséget kérő egészségügyi dolgozó kezdeményezett gyűjtést a veszprémi kórház Covid-osztályán dolgozók számára.

Sági Ági

Fotó: Töltési Zsóka

Mint a közösségi oldalán szereplő felhívásban közzétette, „...tudjuk, milyen hősies küzdelmet vívnak minden életért az egészségügyi dolgozók. Most rajtunk a sor, akik nem állhatunk a betegágy mellett, mégis kifejezhetjük, hogy hálásak vagyunk munkájukért, és őszintén köszönjük, amit tesznek embertársainkért, értünk… Mutassuk meg, hogy nem a Covid az úr!” A kezdeményezésre összegyűlt adomány első adagját már be is szállították a kórházba.

Fotó: Töltési Zsóka

- A korom miatt én már nem mehetek be dolgozni, ápolni a covidosokat, pedig szívesen tenném. Ezért más úton próbálom segíteni az ott dolgozókat. A család nevében már juttattam el adományt, de rájöttem, hogy másokban is van segítő szándék. Meghirdettem, hogy ha valaki szívesen adományozna, mi eljuttatjuk, és sokan csatlakoztak. Nemcsak az volt a cél, hogy tárgyakat adjunk, hanem az is, hogy érezzék, nincsenek egyedül, hogy lélekben velük vagyunk. Szeretnénk kis mosolyt csalni az arcokra, kis felüdülést szerezni, ha csak pár percre is.

Aprósüteményt, kávét, teát, gyümölcsöt szállítottak a kórházba, melyből nemcsak az orvosok és nővérek, hanem a műszaki és az élelmezési dolgozók is kapnak majd.

Fotó: Töltési Zsóka

- Nélkülözhetetlen a villanyszerelők, a lakatosok, a takarítók, az élelmezésben részt vevők munkája is. Eddig 15-en hoztak hozzánk csomagokat, volt, aki karácsonyi csomagolópapírba be is csomagolta. Mindenféle kedves apróság érkezett, de például egy zöldséges egymaga húsz kilogramm almát ajánlott fel, vagy van egy kozmetikus, aki szolgáltatás ajándékutalványt hozott. Volt olyan is, aki pénzzel támogatta volna a kórházi dolgozók munkáját, de pénzzel nem akartam foglalkozni. Megkérdeztem erről az ápolási igazgatót, aki azt kérte, hogy aki pénzt szeretne adni, az utaljon a kórház alapítványa számára, és a közleményben tüntesse fel, hogy a pénzt a covidosokat ellátó szakdolgozóknak szánja. Bízom benne, hogy ezután is csatlakoznak még emberek, és újabb adományokat juttathatunk el, de még jobb lenne, ha más településeken is kedvet kapna valaki, és máshol is megszervezné a gyűjtést – tette hozzá.

Fotó: Töltési Zsóka

- Nagyon örültünk az adománynak, nagyon jólesett, hogy gondoltak ránk. Ez volt az első nagyobb civil kezdeményezés, de úgy látom, hogy már most hatott több szervezetre is, mert azóta több megkeresés is érkezett hozzánk. Hat Covid-egységben osztottuk szét a csomagokat, nagyon örültek neki a munkatársak. Több üzenetet is kaptam, melyben megköszönik, hogy gondoltak rájuk. Bár a kórház igyekszik segíteni a dolgozókat – a Covid-ellátásban nappal dolgozók meleg ebédet kapnak, az éjszakások hideg élelmiszercsomagot -, kávé, tea, üdítő akkor van, ha a kollégák hoznak magukkal. Bár nagyon örülünk mindennek, talán az üzenet a legfontosabb: ebben az elzárt, bezárkózott helyzetben nagyon örülünk minden kívülről érkező dolognak. Ilyen volt például az is, hogy a Waldorf iskolás szülők adventi énekeket énekeltek. Ezekre a pozitív üzenetekre nagyon szükségünk is van, mert ez az ellátástípus nem szokványos az egészségügyi dolgozók számára sem, nagyon megterhelő fizikailag és lelkileg is. Ha valaki pénzt szeretne utalni, az a kórház alapítványa számára megteheti, ezt képzésekre, műszerekre, eszközökre fordíthatjuk. Hozzájárulhatnak vele egyes dolgozói csoportok rekreációjához, vagy egy munkát segítő eszköz megvásárlásához – mondta el Horváth Ferenc Károlyné, a a Csolnoky Ferenc Kórház ápolási igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában