Magyar falu program

2020.12.21. 11:00

Hűtő, bútorok és defibrillátor került a hegymagasi rendelőbe

Hegymagas Egymillió forintos pályázati támogatással fejlesztették a háziorvosi rendelőt a településen a Magyar falu programnak köszönhetően.

Tóth B. Zsuzsa

Karasszon Diána háziorvos mutatja az új bútorokat és eszközöket Gyurka Miklósnénak és Fenyvesi Zoltánnak

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az átadási ünnepségen Feny­vesi Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Magyar falu programban a két év alatt a választókerület 2,4 milliárd forinttal gazdagodott.

– Ebben benne vannak például települések által megcélzott fejlesztések és az útfejlesztések. E vidék részesült mindkettőben, hiszen a település felé Raposkán áthaladó út is megújult. Elmondható továbbá, hogy a legsikeresebb pályázatok az utak, járdák, intézmények, orvosi rendelők, óvodák felújításaira, felszereléseire irányultak. Orvosi eszközre 24 településnek 64 millió forint értékben tudtunk támogatást biztosítani – mondta a képviselő, és arra kérte a polgármestert, hogy a következő évben is használják ki a Magyar falu program adta lehetőségeket.

A program folytatódik, a jövőben bővül, a korábbi 150 milliárd forint helyett már 250 milliárd forint áll a települések rendelkezésére. A korábban rendelkezésre álló 14 pályázati forma 22-re bővül, de ez a szám is gyarapszik jövőre, például az állatvédelemre is jut támogatás, többek között ivartalanításra.

Karasszon Diána háziorvos mutatja az új bútorokat és eszközöket Gyurka Miklósnénak és Fenyvesi Zoltánnak
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Gyurka Miklósné polgármester arról beszélt, hogy a község vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy fejlődjön a település. – Amikor lehetett, pályáztunk az orvosi eszközökre, egymillió forintból szerelhettük fel a rendelőt, köszönet mindenkinek, aki segített ebben. A rendelőbe többek között hűtőszekrényt, asztalt, székeket, defibrillátort vásárolhattunk – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy mostanra minden a helyére is került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában