Szerződést kötöttek

2020.12.15. 07:00

Intézményi együttműködés a Szent János Római Katolikus Általános Iskola és az Érseki Hittudományi Főiskola között

Partnerintézményi együttműködést kötött a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola és a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola. A kapcsolatot erősítő dokumentumot ünnepélyes keretek között írták alá a napokban a várpalotai tan­intézmény aulájában.

Szabó Péter Dániel

Darkóné Antalóczy Zsuzsanna igazgató és Sebestyén József megbízott rektor a szerződés ünnepélyes aláírása után

Fotó: Szabó Péter Dániel

– A szerződés aláírásával hivatalos formába öntünk egy olyan partneri kapcsolatot és jó gyakorlatot, amely évek óta működik a két intézmény között – mondta el az ünnepségen Sebestyén József. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola megbízott rektora hangsúlyozta, az együttműködés részeként a várpalotai katolikus általános iskola vállalja a hittudományi főiskolán képzett pedagógusok egyéni összefüggő iskolai gyakorlatának szervezését, biztosítja a mentor tanárokat s a feltételeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy kiváló tanárrá váljanak a tanárjelöltjeink, legyen szó hitéleti vagy közéleti szakos hallgatókról. A főiskola pedig lehetőséget biztosít különböző szakirányú vagy pedagógus-szakvizsgás továbbképzésekre az általános iskola nevelőtestületének. Gyümölcsöző szakmai kapcsolat alakulhat így ki a két intézmény között, ami lehetőséget ad arra, hogy párbeszéd jöjjön létre a felsőoktatás és a gyakorlati pedagógia képviselői között – tette hozzá Sebestyén József.

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola alkalmasnak talált minket az együttműködésre. Bízunk abban, hogy egyfajta gyakorlóiskolaként hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a pedagógusképzés és az oktatás még magasabb szintre emelkedjen. Úgy érzem, ez az intézményben folyó szakmai munka elismerése is egyben – mondta el Darkóné Antalóczy Zsuzsanna, a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Darkóné Antalóczy Zsuzsanna igazgató és Sebestyén József megbízott rektor a szerződés ünnepélyes aláírása után Fotó: Szabó Péter Dániel

Fodor Balázs plébános, a várpalotai iskola lelki igazgatója kiemelte, amennyire fontos a tanulás, annyira fontos a lelki nevelés is. Ezért sem mindegy, hogy milyen környezetben és közösségben ismerkednek a tanítással a pedagógusjelöltek.

A szerződés aláírását követően Trosits András, a hittudományi főiskola docense átadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselőinek a veszprémi intézmény, illetve a várpalotai iskola által összegyűjtött adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában