Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2020.12.21. 07:00

Maszkok és gyorstesztek a közép-dunántúli régiónak

Ötezer darab egyszer használatos maszkot és száz darab Covid-gyorstesztet adott át Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli régióvezetőjének a napokban Várpalotán.

Napló

Bondor Lajos régióvezető, Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Campanari-Talabér Márta polgármester az átadáson Fotó: Napló

Fotó: Nemeth Melinda Brigitta

A Belügyminisztérium adományát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-dunántúli régióvezetője, Bondor Lajos vette át az államtitkártól.

– Magyarország minden erejével a koronavírus ellen küzd. Azért dolgozunk, hogy a magyar embereket megvédjük a járványtól, ám ha valaki mégis megbetegszik, akkor a szükséges egészségügyi ellátást biztosítsuk. A jelenlegi helyzetben az arcmaszkok használata a járvány elleni küzdelem egyik legfontosabb eszköze, épp ezért fontosnak tartjuk, hogy mindenkinek rendelkezésére álljon. Ezért adtam át a maszkokat, illetve a gyorsteszteket a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, akik eljuttatják a rászoruló embereknek – mondta el képviselői irodájában Kontrát Károly.

Bondor Lajos régióvezető hangsúlyozta az egyszer használatos maszkok ténylegesen egyszeri használatának fontosságát. Ezzel szemben a régióvezető azt tapasztalja, hogy a mélyszegénységben élők sok esetben nem tartják be, illetve nem tudják ezt betartani, így számukra szeretnék eljuttatni az eszközöket. Megtudtuk, az ötezer darab maszkból ezer Várpalotán maradt, s a Térségi Népjóléti Gondozási Központ révén jut majd el a rászorulókhoz.

Bondor Lajos régióvezető, Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Campanari-Talabér Márta polgármester az átadáson
Fotó: Napló

Az átadáson ott volt Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere is, aki elmondta, ő maga négy héten át küzdött a koronavírussal, így jól ismeri, milyen veszélyes kórokozóról van szó. A városvezető továbbá reményét fejezte ki, hogy a Covid elleni vakcina megjelenésével az élet lassan visszatérhet a régi kerékvágásba, és a nehéz év után újult erővel kezdhetjük a következő esztendőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában