"katartikus érzés"

2020.12.23. 17:30

Ötven család karácsonyát tették szebbé a kenesei városvédők

Idén is megrendezte a Balatonkenesei Városvédő Egyesület hagyományos karácsonyi adományozását. Az egyesület tagjainak javaslatai alapján ismét ötven család karácsonyát tették könnyebbé.

Horváth Virág

20201214 Balatonkenese. A Balatonkenesei Városvédő Egyesület hagyományos karácsonyi adományozása Szabó Tamással az egyesület elnökével az élen. (Jobb oldalt) Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ötven hatalmas doboz sorakozott a karácsony előtti napokban a kenesei Iparos ház nagytermében, amibe az egyesület tagjai serényen pakolták az összegyűlt élelmiszer-adományokat. A vírushelyzetre való tekintettel idén a fiatalabb tagok segítettek az ünnepi adományok előkészítésében, és a nagy munkát most kevesebb városvédő végezhette el.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Fontos számunkra, hogy az idős tagjaink egészségére odafigyeljünk, így azt kértük tőlük, idén lélekben segítsék a csomagolási munkát. Ebben a járványügyi helyzetben az adományozás talán még fontosabbá vált. A mindennapi élet is nehezebb lett, az ünnepi készülődés pedig sokak számára még bonyolultabb. A beérkezett javaslatok alapján többgyermekes családok, egyedülálló idősek és nehéz körülmények között élő családok karácsonyát igyekeztünk szebbé tenni – mondta el Szabó Tamás, a Balatonkenesei Városvédő Egyesület elnöke.

Ötven család, 111 ember kapott idén csomagot, valamint a rendhagyó körülményeket figyelembe véve inkább az idősebb korosztály képviselőit szerették volna ezzel segíteni. A városvédők tábora évről évre növekszik, hiszen a városban élők szeretnének tevékenyen részt venni a saját közösségük formálásában, segítésében. Nemcsak a tagok, de a támogatók létszáma is növekedett idén.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Évek óta részt veszek az adományozásban, a csomagolásban és kiszállításban egyaránt. Nagyon fontos, hogy karácsonykor kicsit jobban fókuszáljunk azokra, akik egyedül élnek, betegek vagy rosszabb szociális körülmények között élnek. Igyekszünk lehetőséget adni, hogy ezeknek a családoknak is igazi ünnepi hangulatban teljen a karácsony – tette hozzá Kurucz Henrietta, a Balatonkenesei Városvédő Egyesület tagja.

Szolga Szilvia, az egyesület elnökségi tagja kiemelte, a közösség megtartó ereje a koronavírus-járvány időszakában is megmutatkozik. – Már három éve veszek részt ebben az akcióban, a kiszállításnál is jelen vagyok. Ez katartikus érzés, nemcsak azoknak, akiknek átadjuk a csomagot, hanem nekünk, segítőknek is – tette hozzá.

A Balatonkenesei Városvédő Egyesület tagjai, balról Horváth Annamária, Rádi József, Kurucz Henrietta, Szabó Andrea, Füstös Edit, Makai Sándor, Szolga Szilvia, Bollok Attila, Galambos Zsóka és az elnök, Szabó Tamás állították össze a csomagokat Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az összeállított csomagokba idén is került minden, ami az ünnepi készülődéshez elengedhetetlen egy-egy család életében: gyümölcs, édesség, kristálycukor, panírmorzsa, rizs, liszt, tej, társasjátékok, burgonya, tea, konzervek, tészták, olaj és még nagyon sok minden. Emellett idén is került a kiszállítás előtt egy-egy friss húscsomag minden dobozba. A december 14-én becsomagolt adományokat december 20-án szállították ki a családoknak a járványügyi szabályozások szigorú betartása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában