2020 top 10

2020.12.25. 09:00

Tragédiák és érettségiző diákok – ez történt májusban Veszprém megyében

Közeledik az év vége, a számvetések időszaka, ezért a veol helyi szerkesztősége is készített egy összegzést arról, mely témák érdekelték a legjobban olvasóinkat, melyek voltak azok a cikkeink, amelyek a legnagyobb visszhangot váltották ki.

veol.hu

Szívbe markoló tragédiák, krimibe illő történetek és örömteli események egyaránt jellemezték 2020 ötödik hónapját, természetes, hogy a sok-sok hír közül ezek érdekelték olvasóinkat a legjobban. Sajnos ekkora kézzelfoghatóvá váltak a koronavírus hatásai Veszprém megyében.

Május 1-jéről, a sörről és a virsliről mi más juthatott volna eszünkbe, mint az egykor volt veszprémi presszók, éttermek, falatozók és borozók? Ha úgy érzed, régi fotókon is felismered ezeket a legendás helyeket, tedd próbára tudásodat retrokvízünkkel, melyet a Fortepan segítségével készítettünk.

Mit tesz az édesanya, amikor tízéves lánya eltántoríthatatlanul tudja, hogy profi balerina akar lenni? Ráadásul a legjobb balett­iskolák versenyeznek az ifjú tehetségért, aki maximális pontszámmal jutott be a budapesti és a bécsi balett­intézetbe.

A várpalotai rendőrök a bejelentést követően néhány órán belül előállították a rablás gyanúsítottjait, akik közül az egyik férfi egy ágyneműtartóban bújt el a hatóság elől.

Eltemették a 48 éves ajka-padragkúti férfit, akinek a gyanú szerint egy 30 éves ittas ajkai sofőr miatt kellett meghalnia Ajka-Padragkúton, egy közlekedési balesetben május 24-én késő este.

Ballagási mellékletünkben bemutattuk 2020 Veszprém megyei érettségizőit, fotóval és névsorral.

Az MTD 2020. augusztus 7-én megszünteti a termelési tevékenységét a nemesvámosi gyárában, erről szerdán tájékoztatták az üzem dolgozóit. Az intézkedés 465 főt érintett az 1996 óta működő MTD Hungária Kft.-nél.

Tizenegyen élünk együtt a rokonainknál, miután egy betegség után, a banki tartozás miatt el kellett adni a házunkat. Csak vagyunk, de azt nem tudjuk, hogy mi lesz velünk – ezt mondta elcsukló hangon az 53 éves Schoffhauser József Szentgálon, aki végső elkeseredésében levélben kereste fel szerkesztőségünket.

Meghalt a férfit, aki leugrott a veszprémi völgyhídról május 26-án. A férfi a közelben hagyta az autóját, majd elindult utolsó útjára, feltehetően még a hajnali órákban.

Május 1-től közel 18 ezer fő bevonásával országos vizsgálatsorozat indult hazánk négy orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével.

Öt férfi a helyszínen meghalt, négy pedig életveszélyesen megsérült a balesetben, amely a 710-es számú főúton történt Balatonfőkajár és Csajág között május 27-én. Egy jól belátható, egyenes szakaszon egy pótkocsis teherautóval ütközött össze egy kisbusz, amelyben kilencen utaztak. Az elhunytak 38 és 58 év közöttiek voltak, a legfiatalabb sérült 17 éves. A balesethez nyolc mentőautó és két mentőhelikopter érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában