még postázhatják kívánságaikat a gyerekek

2020.12.05. 11:00

Várva várják a Mikulást Herenden

Idén háromszor annyi levelet írtak a herendi apróságok a Mikulásnak, mint tavaly. A Pesovár Ernő Művelődési Ház elé kitett piros postaládába folyamatosan érkeznek a nagy szakállúhoz címzett kérések, illetve nagyon sok rajzot is küldenek a helyi gyerekek.

Molnár Sándor

Laczáné Anikó, a művelődési ház könyvtárosa veszi ki a leveleket a Mikulás postaládájából

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Mivel a korlátozások miatt a művelődési házba nem lehet bemenni, ezért helyezték el az épület előtt a Mikulás postaládáját. A felhívást a közösségi portálon tették közzé az intézmény munkatársai.

A herendi gyerekek élnek a lehetőséggel, és szépen díszített borítékokban küldik kedves soraikat. Azok pedig, akik még nem tudnak írni, a szüleiket kérik meg, hogy segítsenek papírra vetni a kérésüket, amely mellé gyakran rajzot is mellékelnek az apróságok.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Általában nagyon kedves és szerény kívánságok érkeznek. A többség cukrot, csokit, színes ceruzát, mesekönyvet szeretne a csomagjába, de voltak olyanok is, akik Legót vagy Barbie babát kértek levélben a Télapótól.

Az egyik kisfiú egy igazi rendőrautóba szeretne beülni, míg egy másik azt kérte, hogy ne neki, hanem a szerelmének vigyen ajándékot a Télapó. A kívánságokat december 5-ig várják a piros postaládába, majd a művelődési ház „manói” kiválasztják, hogy kik kapjanak csomagot és ajándékot. Hat helyre látogat majd el a Pesovár Ernő Művelődési Ház Mikulása és az őt kísérő krampusz december 6-án, vasárnap délután.

Laczáné Anikó, a művelődési ház könyvtárosa veszi ki a leveleket a Mikulás postaládájából
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A kulturális intézményhez kapcsolódó hír még, hogy idén a vírushelyzet miatt nem állítják össze a mézeskalács várost. Azonban arra kérik a herendieket, hogy küldjék el a saját készítésű mézeskalács házikójuk fotóját legkésőbb december 21-ig, hogy a művelődési ház közreadhassa azt a Facebook-oldalán.

A legötletesebb, legszebbnek ítélt mézes alkotás készítőjét ajándékkal lepik meg a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában