A megye negyedik idősotthonában is beoltották a lakókat

A megye negyedik idősotthonában is beoltották a koronavírus elleni védőoltásra jelentkező lakókat és dolgozókat a hétvégén – közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Marton Attila

Egy lakó megkapja a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját a veszprémi Életöröm Idősek Otthonában szombaton

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A veszprémi Életöröm Idősek Otthonában a Csolnoky Ferenc Kórház három oltócsoportja végezte a vakcinázást a kormányhivatal koordinálásával. A lakók közel nyolcvan százaléka és a dolgozók több mint fele kérte az oltást, mondta kérdésünkre Eidmann Katalin, az otthon intézményvezetője. Hozzátette, az egyik oltócsoport az idő egy részében a nehezen mozgó lakókat lakásukban, apartmanjukban kereste fel. Az oltás második adagját négy hét múlva kapják meg a lakók és a dolgozók.

Egy lakó megkapja a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját a veszprémi Életöröm Idősek Otthonában szombaton Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ahogyan arról lapunkban Takács Szabolcs kormánymeg­bízott tájékoztatása alapján beszámoltunk, január 9-én és 10-én három, 150–400 férőhely közötti idősotthonban kezdődött meg az oltások beadása a megyében. A múlt hétvégén országszerte 19 intézmény több mint harminc telephelyén közel ezer dolgozó és mintegy 2400 bentlakó kapta meg a Moderna-védőoltást. Ezzel országosan már az idősotthonok több mint tízezer lakóját és dolgozóját oltották be a vakcina első adagjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában