véradás

2021.01.08. 11:00

Aki a vérével segített, disznótorost kapott Zircen

Ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a közelmúltban a Disznótoros Véradást, amely ezúttal is sikeresnek bizonyult.

Kelemen Gábor

Ismeretlen embertársaiknak segítettek a véradással, balról: Barcsai Beatrix és Benczikné László Ildikó Fotó: Kelemen Gábor

Fotó: Picasa

Az akciónak idén a Békefi Antal Városi Könyvtár adott helyet. A veszélyhelyzet ellenére is jöttek szép számmal véradók, hiszen tudták, hogy az életmentő segítségükre mindig nagy szükség van. Magyar Lászlóné területi vezető a Napló érdeklődésére elmondta, 47 véradót regisztráltak. Megyei szinten is szép teljesítménynek nevezte a részvételi arányt.

A járványügyi előírások miatt a disznótoros menü helyben történő elfogyasztására ezúttal nem volt lehetőség, a területi szervezet elvitelre adta a hurkát és a kolbászt, amit idén is egy helyi húsfeldolgozó cég ajánlott fel. Más helyről is kaptak támogatást, egy zirci étterem a helyszínre szállított pizzával látta el a Veszprémi Vérellátó munkatársait.

Ismeretlen embertársaiknak segítettek a véradással, balról: Barcsai Beatrix és Benczikné László Ildikó
Fotó: Kelemen Gábor

Az ajándékétel mellé minden véradó egy-egy köszönetnyilvánító emléklapot is átvehetett a megbecsülés jeleként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában