eszközfejlesztésre is pályáznak

2021.01.20. 20:00

Átadták az orvosi rendelőt Mencshelyen

Az ünnepélyes szalagátvágással jelképesen is átadták az orvosi rendelőt a településen. A Magyar falu programban nyert több mint 20 millió forintból felújított rendelő a tavalyi év végén kapta meg az engedélyt a működésre, és 2021. január negyedikétől, hétfőnként már rendel a faluban Sebestyén Gyula háziorvos.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ez az orvosi rendelő már közel 50 éve megvolt a településen, de hiába alakították át többször is, nem felelt meg az előírásoknak, ezért megszüntették. Az 2019-ben elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően végre sikerült megfelelően felújítani és akadálymentesíteni, így január eleje óta már kulturált körülmények között és az előírt követelményeknek megfelelően működhet a rendelő. Egyelőre a fontosabb orvosi eszközöket, műszereket még úgy hozza magával Nagyvázsonyból Sebestyén Gyula háziorvos, de Szabó Zoltán László polgármesterrel már tervezik, hogy pályáznak majd a rendelő eszközfejlesztésére is.

Kontrát Károly, Sebestyén Gyula és Szabó Zoltán László vágták át ünnepélyesen a szalagot Fotó: Molnár Sándor/Napló

Kontrát Károly országgyűlési képviselő az avatót követően elmondta, hogy a Mencshelyen élők kívánsága volt, hogy újra működjön az orvosi rendelő, amit személyesen is támogatott, hiszen ezzel a helyiek mindennapi életfeltételei javultak.

– Örülök annak, hogy a Magyar falu program keretében sikerült erre forrást biztosítani. Mencshely polgármestere partner volt, gyorsan megvalósították a beruházást, és elindulhatott a rendelés. Most a rendelési idő bővítésén és orvosi eszközök beszerzésén gondolkodnak pályázati forrásból – mondta el az országgyűlési képviselő, aki további támogatásáról biztosította a jelenlévőket, és örömmel tapasztalta, hogy fejlődik a falu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában