Az ajkai kórházban magas az oltási hajlandóság

Január eleje óta oltják a Magyar Imre Kórház dolgozóit, csütörtök reggelig már kétszázan kapták meg a vakcina első adagját.

Marton Attila

Kétszázan kapták meg az oltást

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kórházban más egészségügyi intézményekhez hasonlóan oltópontot alakítottak ki, és előre meghatározott oltási terv szerint kezdték el a kórházi dolgozók vakcinációját.

– Először a korábban bejelentkezett dolgozókat oltottuk be, majd a pótjelentkezettek részesültek az első oltásban. Eddig 200 kórházi dolgozó kapta meg az oltást, de ez a szám napról napra emelkedik. Az oltási hajlandóság minden osztályon kiemelkedő, ami azért is fontos, mert a Covid–19-járvány elleni harcban a mai napig a frontvonalban vannak a dolgozók – mondta el Nagy Zoltán főigazgató.

Kétszázan kapták meg az oltást
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A főigazgató kitért rá, egy mobil csapat létrehozásával részt vesznek az idősotthoni betegek vakcinációjában is. Nagy Zoltán megjegyezte, tíz nap múlva kezdhetik el a második oltás beadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában