Katonai rendnek és fegyelemnek kell uralkodnia

2021.01.22. 07:00

Az új rendőrkapitányt fogadta Pápa polgármestere

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a városházán fogadta Regdon László rendőr ezredest, a város új rendőrkapitányát, akit Fellegi Norbert rendőr ezredes, Veszprém megyei rend­őrfőkapitány mutatott be hivatalosan a városvezetőnek. A találkozót megbeszélés követte.

Polgár Bettina

Regdon László, Fellegi Norbert és Áldozó Tamás (balról jobbra) közös megbeszélésen vett részt a városházán

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Fellegi Norbert rámutatott, mindenki előtt ismert, hogy január elsejével új rendőrkapitánya van Pápa városának. A korábbi rendőrkapitány, Szappan Csaba alezredes nyugdíj előtti rendelkezési állományba kérte magát, és nagy fejtörést okozott, hogy ki fogja őt pótolni. A választás Regdon Lászlóra esett, aki a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon már bizonyította az alkalmasságát. A megyei rendőrfőkapitány felhívta a figyelmet, a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területe a megyében a legnagyobb. Fellegi Norbert a közbiztonságot jónak ítélte meg. Hozzátette, vannak olyan momentumok, amelyeken javítani kell, ilyen az illegális hulladéklerakás, illetve a közlekedési kultúra tekintetében is előrelépést kell elérni.

– Bízom benne, hogy Regdon László professzionális munkát végez Pápán, az állomány erre teljes mértékben alkalmas – jelentette ki Fellegi Norbert. A Veszprém megyei rendőrfőkapitány egyúttal megjegyezte, a Pápai Rendőrkapitányságon katonai rendnek és fegyelemnek kell uralkodnia. Hozzáfűzte, örömtelinek tartja a városvezető elképzelését, mely szerint fejlesztenék a térfigyelő kamerák rendszerét, ennek a bűnüldözésben, illetve a bűnmegelőzésben is óriási szerepe van. Emellett fontos még az, hogy megerősödjön Pápán a polgárőrség, ezen az önkormányzattal együttműködve dolgoznak.

Regdon László, Fellegi Norbert és Áldozó Tamás (balról jobbra) közös megbeszélésen vett részt a városházán Fotó: Polgár Bettina/Napló

Regdon László elmondta, a megbeszélés során hasznos információkkal gazdagodott, többek között megismerhette, milyen fejlesztések előtt áll a város, és milyen problémákkal kell szembenézni.

Áldozó Tamás kiemelte, a helyi lakosság megszokhatta, hogy Pápán hosszú évek óta jó a közbiztonság, miközben a rendőrségi statisztikák szerint jó mutatókkal rendelkezik a Pápai Rendőrkapitányság. A polgármester hozzátette: ugyanakkor bőven akadnak még kihívások a városban, a rendőrségnek és az önkormányzatnak pedig elemi érdeke, hogy ezeken a területeken folyamatosan eredményeket tudjanak felmutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában