Feltűzik-e a szalagot?

2021.01.13. 11:30

Van iskola, ahol online rendezik meg a szalagavató ünnepséget

Habár a járványhelyzetben némi enyhülés mutatkozik, a védelmi szabályok még érvényben vannak, és az oktatás is online folyik a középiskolákban. Mégis arra voltunk kíváncsiak, vajon terveznek-e szalagavató ünnepséget, és ha igen, milyen formában a megye középiskolái.

Tóth B. Zsuzsa

A Kisfaludy Sándor Gimnáziumban tavaly év végén elmaradt a hagyományos decemberi szalagavató, a járvány miatt nem is készültek az eseményre

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A sümegi Kisfaludy Sándor Gimnázium decemberben szokta rendezni a szalagavatót, ebben a tanévben elmaradt az ünnepség. Szeidlné Lakos Éva igazgató elmondta, a járvány miatt nem is készültek az eseményre. Azonban reménykedik az intézmény vezetése, hogy a tél végéig még hozhatnak olyan döntést, melynek értelmében tavasszal pótolható a szalagavató. Az ünnepség másfél hónapnyi felkészülést igényel, így április közepén még megtarthatják.

A Batsányi János Gimnáziumban február elején szokták megtartani a szalagavatót, de az idei ünnepséggel kapcsolatban még kivárnak Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Tapolca-Diszelben működő Veszprémi SZC Gönczy Pál Szakképző Iskolája idén online szalagavatót tart. Szóvári Adél igazgatótól megtudtuk, ő tűzi fel a szalagot a végzős diákok ruhájára, az eseményt pedig élőben követhetik a családtagok a közösségi oldalon.

– Osztályon belül egységes megjelenésre törekszenek a tanulók, azonban idén műsorral nem készülnek. A szalagavató viszont nem maradhat el, mert ez egy jeles esemény a szülők és a végzősök életében, annál is inkább, hiszen sokuk számára nem is lesz több ilyen ünnepélyes alkalom – fogalmazott Szóvári Adél.

A Kisfaludy Sándor Gimnáziumban tavaly év végén elmaradt a hagyományos decemberi szalagavató, a járvány miatt nem is készültek az eseményre Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A tapolcai Batsányi János Gimnázium igazgatóhelyettese, Mészáros Zsuzsanna úgy nyilatkozott, még nem döntöttek a szalagavatóról. – Február elején szoktuk tartani, de egy­előre még arra várunk, hogy újra elkezdhessük a tanítást. Nem gondolkodtunk a szalagavató másik időpontján sem, attól tesszük függővé, hogy milyen szigorítások várhatóak a későbbiekben.

Rendszerint két hónapot készülünk az eseményre, most talán ennél rövidebb idő is elég lenne, hiszen a végzős diákok nagyon várják, hogy a hagyományok szerint vehessenek búcsút a gimná­ziumtól – mondta az igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában