döntött a kúria

2021.01.09. 11:30

Végleg lezárult Balatonakarattya és Balatonkenese határvitája

Megnyerte a határvitával kapcsolatos pert Balatonakarattya a Kúrián, mondta Matolcsy Gyöngyi polgármester. Jurcsó János, Balatonkenese polgármestere az önkormányzat oldalán nyílt levélben közölte, elfogadják a döntést.

Kovács Erika

– Karácsonyi ajándékként számolhatok be róla, hogy a Kúria ma kézbesített végzése értelmében Balatonakarattya a határvitával kapcsolatos pert megnyerte – mondta lapunknak Matolcsy Gyöngyi. Hozzáfűzte, a döntés végleges, jogorvoslatnak helye nincs. Ez azt jelenti, a Balatonkenese és Balatonakarattya közötti határ ott húzódik, ahol a leválási bizottság kijelölte, kiegészítve azzal, hogy a Honvéd Üdülő csapatpihenő része is Balaton­akarattyához tartozik.

– Szerintem az igazság győzedelmeskedett, a két település közötti határvonal ott húzódik, ahol minden akarattyai szerint a határnak lennie kell – fogalmazott a polgármester. Kiemelte, a Kúria végzésével a határkérdés lezárult, a következő lépés, hogy Balatonakarattya tulajdonába kerüljön a törzsvagyon, amelyre a határkérdés lezárásával valószínűleg mielőbb sor kerül.

– Az elért eredményre minden akarattyai büszke lehet, és külön köszönet illeti a leválási bizottság tagjait korábbi alapos munkájukért – jegyezte meg Matolcsy Gyöngyi.

Jurcsó János, Balatonke­nese polgármestere az önkormányzat oldalán közzétett nyílt levélben közölte: a Kúria elfogadta Balatonakarattyának a leválás pillanatában megfogalmazott területi igényeit, ezzel együtt Balatonke­nese javaslatait elvetette. A döntéssel a területért folytatott vita lezárult, a Kúria ítélete ellen fellebbezésnek nincs helye.

– A további tárgyalások és bírósági eljárás a települések közötti vagyonmegosztást érintik. Balatonkenese minden erejével azon lesz, hogy maradéktalanul képviselje a a település érdekeit a vagyonmegosztásnál is – fogalmazott Jurcsó János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában