Új utakat kell járniuk

2021.02.16. 07:00

Biztos a jövője a várpalotai katonai alakulatnak

A várpalotai katonai alakulat jelenéről és jövőjéről, valamint a védelmi ipari beruházásokról is szó esett a napokban a polgármesteri hivatalban, ahol Bozó Tibor vezérőrnagyot fogadta Campanari-Talabér Márta, a település polgármestere.

Szabó Péter Dániel

Bozó Tibor vezérőrnagy (balra) és Oszlánszki Béla ezredes látogatott a várpalotai polgármesterhez

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az MH Transzformációs Parancsnokság parancsnoka Oszlánszki Béla ezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ központparancsnoka társaságában látogatott el a várpalotai polgármesteri hivatalba, ahol Campanari-Talabér Márta fogadta őket. A bemutatkozó beszélgetésen elhangzott, a várpalotai alakulat a tavaly augusztus 1-jével megalakult MH Transzformációs Parancsnokság alárendeltségében működik. Bozó Tibor kiemelte, az MH Bakony Harckiképző Központ komoly fejlődés előtt áll, amelynek első elemei már láthatóak – utalt a várpalotai szimulációs központ modernizációjára a vezérőrnagy.

A katonai vezetők emellett beszámoltak az elkövetkező időszak terveiről, többek között a központi lőtér területén létesülő bázis építéséről. Szó esett a várpalotai védelmi ipari beruházásokról is. Elhangzott, a lőszer-, illetve robbanóanyaggyár építése összhangban van a lő- és gyakorlótereket üzemeltető várpalotai katonai alakulat fejlesztésével.

Az MH Transzformációs Parancsnokság 2020. augusztus 1-jén alakult meg. Az ennek kapcsán tartott ünnepi állománygyűlésen Bozó Tibor vezérőrnagy úgy fogalmazott: a parancsnokság felel mindazért, ami nem anyagi fejlesztése a Magyar Honvédségnek. – Az itt szolgálóknak új utakat kell járniuk, hiszen nincsenek olyan bejáratott módszerek, amelyeket átvehetnének. Keresnünk kell az együttműködés lehetőségeit mind a hazai fronton, mind a NATO különböző szervezeteivel – emelte ki a parancsnok.

Bozó Tibor vezérőrnagy (balra) és Oszlánszki Béla ezredes látogatott a várpalotai polgármesterhez Fotó: Szabó Péter Dániel

Elhangzott, a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program több mint a technikai eszközök cseréje. Az átfogó transzformáció érinti a haderő minden összetevőjét és képességét. Ilyen például az eljárásrend, a logisztika, a felkészítés és a kiképzés, valamint a személyi állomány kiválasztása és az állomány gondolkodásmódja.

Az MH Transzformációs Parancsnokság szentendrei székhellyel kezdte meg működését. Alárendeltségébe került az MH Altiszti Akadémia, az MH Bakony Harckiképző Központ, az MH Béketámogató Kiképző Központ, valamint az MH Ludovika Zászlóalj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában