oktatás

2021.02.18. 16:00

Fejlesztették a digitális oktatást több balatonfüredi iskolában

Mintegy hetvenhárom millió forint, vissza nem térítendő uniós támogatással digitális pedagógiai módszertani fejlesztést valósítottak meg három balatonfüredi iskolában, derült ki az illetékesek találkozóján, illetve a program összegzőjén és értékelőjén a helybeli Radnóti Miklós Általános Iskolában a minap, amit online lehetett figyelemmel kísérni.

Kovács Erika

Balatonfüreden a Radnóti Miklós Általános Iskola is részt vett a digitális oktatást érintő, pályázati programban Fotó: Önkormányzat

Üdvözölte a Digitális környezet fejlesztése a Balatonfüredi Tankerületi Központ intézményeiben című programot Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere, illetve Lamperth Tamás projektmenedzser, valamint Szabó Lajos Konrád, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója.

Utóbbi egyebek mellett kifejtette, olyan digitális eszközöket, például laptopokat szereztek be az intézményeknek, amelyekkel a diákok könnyebben elsajátítják a különféle ismereteket a tanórákon. Mindennek kiemelt jelentősége van napjainkban, különös tekintettel a járványhelyzetre. A pályázat érintette a pedagógusok digitális képzését is, amelyben sokat részt vettek. A köszöntők után az érintett iskolák képviseletében, Tremmer Bernadett, az Eötvös Loránd Általános Iskola, Hajdúné Babos Katalin, a Fekete István Általános Iskola és Steierlein István, a Radnóti Miklós Általános Iskola vezetője, a program szakmai vezetője, valamint Sebők Lajos és Benyóné Farkas Anna pedagógusok beszéltek a részletekről, illetve a tapasztalataikról. Egyik előadáson pedig arról lehetett hallani, hogy a pályázat lehetőséget, vagy feladatot jelent-e adott oktatási intézménynek, a pedagógusoknak, illetve a diákoknak.

Balatonfüreden a Radnóti Miklós Általános Iskola is részt vett a digitális oktatást érintő, pályázati programban
Fotó: Önkormányzat

Elhangzott továbbá, a projekt kiemelt célja egyebek mellett a pedagógusok információs és kommunikációs technológiai tudásának, illetve az iskolák digitális környezetének fejlesztése, amelyre mind nagyobb szükség van. A mostani helyzetben teljesen előtérbe kerültek a digitális módszerek, amelyek nemcsak a korszerű oktatást, az önálló, versenyképes ismereteket érintő tanulást segítik, hanem az egészségi biztonságot is szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában