Komfortos kisközség

2021.02.22. 11:00

Javuló életfeltételek és növekvő megtartóerő Bodorfán

A településen átadták a felújított művelődési házat és az új traktort.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az avatási ünnepségen Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy a Magyar falu program keretében egy-egy település akár több támogatást is kaphat, erre jó példa Bodorfa esete. A választókerületben minden község kapott legalább egy támogatást a programban.

A kisebb összegek is jól jönnek a településeknek, hiszen eszközt tudnak vásárolni akkor, amikor egyre kevesebben dolgoznak a közmunkaprogramban, és szükség van az eszközökre. Ahogy a települések életében fontos épületek karbantartására is. Szeretnénk az ingatlanokat rendben tudni, hogy jó érzéssel mehessünk végig az utcákon. Óriási lehetőség most a falusi csok, amely segíti, hogy az itt élő fiatalok helyben telepedjenek le.

A falu megtartóereje nő, a településeken szinte már nincs is olyan épület, amelynek ne lenne gazdája, ne újították volna fel. A program idén folytatódik. Mostantól a falusi kisboltok nyitását is támogatja a kormány, így az ellátás javulhat, a helyieknek nem kell elutazniuk bevásárolni. Nagyon fontos, hogy az állami támogatással nyitott boltokban posta nyílhat, és gyógyszert is lehet majd vásárolni mondta a képviselő, majd gratulált a fejlesztésekhez.

Kardos Róbert mellett a korszerű traktort és a felújított művelődési házat átadó Fenyvesi Zoltán Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Kardos Róbert polgármester elmondta, hogy a település életében fontos esemény a mai. A Magyar falu program 11 millió forintos támogatásából az önkormányzat épületegyüttesének a művelődés céljára használt része újult meg. A százéves épület tetőszerkezetének javítása sürgető volt a beázások miatt. A tetőt újraléceztük, acéllemezzel fedtük, és külső homlokzati hőszigetelés készült. A közterület karbantartását szolgáló, a Magyar falu program keretében kapott több mint 4,7 millió forintos támogatással vásárolt 25 lóerős traktor pedig besegít a meglevő, régebbi gépjárműnek. Utóbbi kiegészítői kompatibilisek az új traktorral is.

A település életében fontos, hogy a közterületek rendben legyenek mondta a polgármester, és leszögezte, hogy egy százfős település életében lényeges lépések voltak ezek, köszönet a támogatásért az országgyűlési képviselőnek. Hozzátette, hogy korábban is pályázati támogatásokkal fejlődött a település, így készült például a járda és a falukemence. Jó lenne még megoldani a településre Káptalanfáról bevezető, hozzávetőlegesen két kilométer hosszú út javítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában