távközlési cég vette meg

2021.02.18. 14:00

Műszaki központ lesz a Veszprém belvárosához közeli épület

Távközlési és médiaszolgáltató cég vásárolta meg az egykori gyógyszertári központot.

Marton Attila

A távközlési cég tavaly vette meg az ingatlant, és várhatóan idén év végére készül el a beruházás

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A DIGI Kft. 2019-ben vásárolta meg az ingatlant, amelynek teljes körű felújítása, átépítése jelenleg is folyamatban van, közölte érdeklődésünkre Ruska Viktória, a cég kommunikációs vezetője. Veszprém kiváló csomópont, rendkívül jó adottságokkal, ezért úgy gondoltuk, érdemes komolyabb műszaki központot telepítenünk, tette hozzá. A Kabay János és a Budapest út kereszteződésénél található épület­együttes számos funkcióval rendelkezik majd a kivitelezési munkálatok után.

– Alapvetően műszaki funkcióval ruházzuk fel a létesítményt, így szerverközpont, elosztóbázis, raktár, iroda, valamint tudakozóközpont és call center is helyet kap majd az új épületben, szolgálva az ügyfelek kényelmét – fogalmazott Ruska Viktória.

A távközlési cég tavaly vette meg az ingatlant, és várhatóan idén év végére készül el a beruházás Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kommunikációs vezető elmondta, a veszprémi régió kiemelten fontos a vállalat számára a hálózataik – legyen akár vezetékes vagy mobil – korszerűsítése, telepítése miatt. Az idei éves terveik között szerepel a hálózatuk minőségének további javítása, ezért ahol szükséges, a régi hálózatokat átépítik, ahol pedig még nincs kiépített nyomvonal, ott létrehozzák azt.

Ruska Viktória megjegyezte, a koronavírus-járvány némileg hátráltatta a beruházást, ezért bizonyos munkálatokat átütemeztek, azonban terveik szerint az év végéig elkészül a központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában