Somló Térség Lovas Egyesület

2021.02.09. 07:00

Versenyre készülnek a lovasok és a lovaik a Nomádia Rendezvényparkban

A Somló Térség Lovas Egyesület tagjai megkezdték a lovak és lovasok formába hozását a februári balatonvilágosi versenyre az ugróedzésekkel a Nomádia Rendezvény­parkban.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Györkös József

A Somló Térség Lovas Egyesület versenyzői díjugratói felkészülését Sós Attila tréner is segíti tapasztalatával. Unger Fanni, az egyesület ügyvezetője és versenyzője révén került kapcsolatba az ajkai lovasokkal. Vallja, hogy nagyon fontos az önbizalom és a bizalom erősítése, amelyre folyamatosan szükség van itt. Kell, hogy a lovas bízzon a lovában, a ló a lovasában, és mindez társuljon egy egészséges önbizalommal. A fiatal lovak alapkiképzése szintén döntő fontosságú, hiszen a ló és lovasa együtt alakítja ki a jó eredményekhez szükséges ugróképességet.

A Somló Térség Lovas Egyesület tagjai gyakorolnak a Nomádia Rendezvényparkban. Sikerrel veszik az akadályokat Fotó: Györkös József

A versenyeken az a lényeg, hogy az akadályok sértetlenek maradjanak. Arra kell helyezni a hangsúlyt az edzéseken, hogy teljes összhangban tudja teljesíteni az akadályokkal tűzdelt pályát a lovas, és ha ront, bízni abban, hogy a ló tudja a dolgát és javít. Az a ló és lovas páros nyer, amelyik a legkevesebb hibát követi el és a leggyorsabb teljesítményt nyújtja – mondta az edző, aki folyamatosan irányít, javít, javasol, csiszolja az ugrásokat, hogy február közepén sikerrel vegyék a lovasok az akadályokat a balatonvilágosi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában